Χωρίς πυροσβεστικό αεροσκάφος η Νέα Αγχίαλος - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Κοινωνία

Χωρίς πυροσβεστικό αεροσκάφος η Νέα Αγχίαλος

Εκτός του ετήσιου σχεδιασμού αντιμετώπισης πυρκαγιών του Πυροσβεστικού Σώματος μένει φέτος το αεροδρόμιο της 111 Πτέρυγας Μάχης Ν. Αγχιάλου και ένας από τους πιο «δύσκολους» νομούς Πανελλαδικά, στο θέμα των πυρκαγιών, θα μείνει φέτος το καλοκαίρι χωρίς αεροπορική υποστήριξη.

Σύμφωνα με το ΓΕΑ, η διασπορά των δυνάμεων ξεκίνησε χθες Τετάρτη 5 και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019 και πραγματοποιείται λαμβάνοντας υπόψη τα παρακάτω:

• Κάλυψη όλου του Ελλαδικού χώρου

• Επιδόσεις αεροσκαφών

• Τοποθέτηση από το ΠΣ των ενοικιαζόμενων Ελικοπτέρων

Η διάταξη των αεροσκαφών μπορεί να αλλάξει λόγω:

• Καιρικών συνθηκών στο αεροδρόμιο που επιχειρούν

• Αναγκαιότητα μετώπου φωτιάς

Ο επιχειρησιακός έλεγχος και η διάθεση των αεροπορικών δυνάμεων γίνεται από το Πυροσβεστικό Σώμα», συνεπώς δεν φέρει καμία ευθύνη η Πολεμική Αεροπορία για τον σχεδιασμό που έγινε.

Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια κάθε καλοκαίρι υπήρχε ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου Canadair στο αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου, για άμεση επέμβαση σε περίπτωση πυρκαγιάς, τόσο στο νομό Μαγνησίας, είτε στην ηπειρωτική, είτε στα νησιά των Σποράδων, αλλά και σε άλλα σημεία της Θεσσαλίας.

Από τα προαναφερόμενα προκύπτει ότι φέτος προτιμήθηκε το αεροδρόμιο της Λαμίας, αντί της Ν. Αγχιάλου, που σημαίνει ότι σε περίπτωση μεγάλου συμβάντος πυρκαγιάς το αεροσκάφος θα πρέπει να έρθει από τη Λαμία, με αποτέλεσμα, ίσως να χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Πηγή: magnesianews.gr

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ