Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την ασφάλεια αυτοκινήτου σε όχημα με αέριο - Karfitsa.gr
Κοινωνία Ροή

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την ασφάλεια αυτοκινήτου σε όχημα με αέριο

Ένα όχημα που κινείται είτε με αέριο LPGή CNG μπορεί να έχει κανονικά ασφάλεια αυτοκινήτου, εάν η διαδικασία αλλαγής έχει γίνει σωστά.

Ένα όχημα που κινείται είτε με αέριο LPGήCNG μπορεί να έχει κανονικά ασφάλεια αυτοκινήτου, εάν η διαδικασία αλλαγής έχει γίνει σωστά. Δεν υπάρχει κανένας λόγος που να αποτραπεί η δυνατότητα δημιουργίας ασφάλειας αυτοκινήτου, εάν η διαδικασία είναι πιστοποιημένη. Ας δούμε λοιπόν ο οδηγός τι βήματα πρέπει να ακολουθήσει:

1. Μετατροπή σε πιστοποιημένο συνεργείο

Αρχικά για να κάνει κάποιος αλλαγή στον τύπο καυσίμου του οχήματος του, θα πρέπει να απευθυνθεί σε κάποιο πιστοποιημένο από το υπουργείο Μεταφορών συνεργείο που θα αναλάβει τη διαδικασία και θα διασφαλίσει πως έγινε με τις σωστές προδιαγραφές. Εδώ χρειάζεται μεγάλη προσοχή, καθώς αρκετοί οδηγοί για να μειώσουν το κόστος κάνουν την αλλαγή είτε σε άλλη χώρα, είτε σε μη πιστοποιημένα συνεργεία. Σε αυτή την περίπτωση το ΚΤΕΟ δεν θα τη δεχτεί και δεν θα μπορέσετε στη συνέχεια να εκδώσετε ασφάλεια αυτοκινήτου. Ακόμη, μόνο τα πιστοποιημένα συνεργεία παρέχουν το πιστοποιητικό που χρειάζεστε για τις παρακάτω διαδικασίες.

2. Έλεγχος ΚΤΕΟ και νέα άδεια

Από εκεί και πέρα, ο οδηγός θα πρέπει να περάσει εκ νέου το όχημα του από έλεγχο ΚΤΕΟ προκειμένου να εκδοθεί νέα άδεια κυκλοφορίας του οχήματος από την Περιφέρεια που θα αναφέρει το νέο καύσιμο του κινητήρα και εκεί θα βασιστεί η έκδοση της νέας ασφάλειας αυτοκινήτου.

3. Έκδοση νέας ασφάλειας αυτοκινήτου

Η ασφαλιστική αφού έχει λάβει όλα τα απαραίτητα έγραφα και η διαδικασία έχει γίνει σωστά, τότε έχει τη δυνατότητα να εκδώσει ασφάλεια αυτοκινήτου για το συγκεκριμένο όχημα γνωρίζοντας πως το όχημα πλέον κινείται με αέριο.

Φυσικά όπως είπαμε και παραπάνω, εάν η διαδικασία δεν έχει γίνει σύμφωνα με το νόμο, η εταιρεία έχει το δικαίωμα είτε να απορρίψει την αίτηση για ασφάλεια αυτοκινήτου, είτε να διακόψει την υπάρχουσα  με την αιτιολογία της δικής σας υπαιτιότητας εάν έχει ήδη εκδοθεί.

Στην περίπτωση που δεν έχετε κάνει μια σωστή εγκατάσταση και έχετε μείνει χωρίς ασφάλεια αυτοκινήτου, σε καμία περίπτωση μην πάρετε το ρίσκο να οδηγήσετε το συγκεκριμένο όχημα, αρχικά λόγω μεγάλου κινδύνου βλάβης ή διαρροής από την μη εξουσιοδοτημένη εγκατάσταση και φυσικά, διότι το όχημα είναι ανασφάλιστο και δεν υπάρχει καμία προστασία σε ένα ενδεχόμενο ατύχημα. Προτιμήστε να κάνετε σωστά την παραπάνω διαδικασία, καθώς οτιδήποτε άλλο κοστίζει πολύ ακριβότερα και θα σας βάλει σε μπελάδες.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.


 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ