Όχι σε «φτηνή» αντιπολίτευση, για το θεαθήναι και μόνο... - Karfitsa.gr
Άρθρα Του Νίκου Καραμανλή

Όχι σε «φτηνή» αντιπολίτευση, για το θεαθήναι και μόνο…

Ξεπερνά τα όρια της πολιτικής «κυβίστησης» και προσεγγίζει αυτά της πολιτικής «υποκρισίας», η στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα των ερευνών για υδρογονάνθρακες στον ελλαδικό χώρο.

Του ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Αυτό, καθώς μόλις πριν από μερικούς μήνες –όντας βέβαια κυβέρνηση και όχι αξιωματική αντιπολίτευση– είχε συνάψει τις συμβάσεις για τα θαλάσσια οικόπεδα στο Ιόνιο και νοτιοδυτικά της Κρήτης, τις οποίες κύρωσε προ ημερών η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Ο ισχυρισμός ότι επελέγη το «παρών» λόγω της αποκρατικοποίησης των ΕΛΠΕ δεν είναι ικανός να πείσει κανέναν, πολλώ δε μάλλον όταν επί διακυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα (τον Απρίλιο του 2018) ξεκίνησε η διαδικασία για την πώληση του 50,1% των ΕΛΠΕ.

Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι μόλις τον Ιούνιο ο τότε πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, όχι απλά είχε υπογράψει τις συμβάσεις, αλλά είχε μιλήσει και για τις μεγάλες προοπτικές που ανοίγονται για τη χώρα μας. Τι άλλαξε μέσα σε λιγότερο από τέσσερις μήνες, θα σκεφτεί κάποιος, και λογική απάντηση δεν θα μπορεί κανείς να του δώσει. Επί της ουσίας αναδείχθηκε για μία ακόμη φορά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πίστευε στις αναπτυξιακές προοπτικές της Ελλάδας (με εξαίρεση ίσως τη φαρμακευτική κάνναβη), γι’ αυτό και τώρα πετροβολά ως αξιωματική αντιπολίτευση συμφωνίες που ως κυβέρνησης είχε συνάψει. Ταυτόχρονα, από την ψηφοφορία, αναδείχθηκε και το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει στο εσωτερικό του κόμματος, καθώς οι νοσταλγοί της ακόμα πιο σκληρής γραμμής ψήφισαν «όχι», στέλνοντας… μήνυμα στην ηγεσία.

Βέβαια, αυτό δεν είναι το μόνο τραγελαφικό που είδαμε τις τελευταίες ημέρες από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πρώην υπουργοί, όπως οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Κατρούγκαλος και από κοντά και η Έφη Αχτσιόγλου, που όχι μόνο έχουν συνυπογράψει το τρίτο αχρείαστο μνημόνιο, αλλά έχουν επιβάλει σκληρές πολιτικές λιτότητας, βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των απεργιακών κινητοποιήσεων ενάντια στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο της σημερινής κυβέρνησης. Για ποια σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση μιλάμε; Εκτός εάν ο κ. Κατρούγκαλος ξέχασε ότι έχει συνδέσει το όνομά του με το πιο άδικο συνταξιοδοτικό σύστημα, που «θάβει» όσους έχουν περισσότερα από 35 χρόνια εργασίας στον βωμό των ιδεοληψιών του ίδιου και των ομοίων του! Κοινωνική δικαιοσύνη δεν είναι η εξίσωση όλων προς τα κάτω: Είναι η πρόνοια για τους πλέον αδύναμους, αλλά και η ανταμοιβή όσων έμειναν περισσότερα απ’ τα προβλεπόμενα χρόνια στη δουλειά για να μπορούν να απολαύσουν τα γηρατειά τους!

Η χώρα χρειάζεται σοβαρότητα και νηφαλιότητα για να μπορέσει να πάει μπροστά. Οι παλαιοκομματικές λογικές και η αντιπολίτευση για το θεαθήναι δεν έχουν θέση! Βέβαια, ο κόσμος δείχνει να έχει αποκτήσει πλέον γνώση και να κρίνει τον καθέναν από τις πράξεις του!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ