Όχι, τα παιδιά δεν είναι πλάκα - Karfitsa.gr
Άρθρα

Όχι, τα παιδιά δεν είναι πλάκα

Του Κώστα Καντούρη

Πλάκα κάνετε; Θα μεριμνήσει το Μονομελές για τα παιδιά;». Η ατμόσφαιρα του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης είναι φορτισμένη. Έχουν προηγηθεί όλες οι υποθέσεις του τακτικού πινακίου και μπροστά από τα μάτια του προέδρου περνούν δεκάδες αυτόφωρα, μικροκλοπές, μετανάστες. Μεταξύ αυτών και η υπόθεση αντιπαράθεσης μεταξύ τριών Κούρδων προσφύγων και ενός ελεγκτή μέσα σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ.

Η «ατάκα» του προέδρου του δικαστηρίου ακούγεται κάπως βαριά, εκτός της απόφασης που έχει επιβάλλει ποινή 12 μηνών φυλάκισης σε καθέναν, κρίνοντάς τους ενόχους για επικίνδυνη σωματική βλάβη, απείθεια και εξύβριση εναντίον του ελεγκτή. Το πρόβλημα για τον συνήγορο υπεράσπισης δεν ήταν η ποινή, αλλά τί θα απογίνουν τα δύο ανήλικα παιδιά του ενός κατηγορούμενου. Ήταν μόνα στον καταυλισμό των Διαβατών, όπως είπε. Η απάντηση της Δικαιοσύνης, διά στόματος του προέδρου του δικαστηρίου, «πλάκα κάνετε;», ξένισε. Η μοναδική ελπίδα κάθε ανθρώπου σε όλη τη γη είναι η δικαιοσύνη. Και σε κράτη που πέρασαν από κρίση, όπως η Ελλάδα, θεωρείται ο πιο ισχυρός πυλώνας της Δημοκρατίας.

Δεν θα μπω στην ουσία της δικαστικής υπόθεσης. Την οποία παρεμπιπτόντως πληροφορηθήκαμε από ένα βίντεο που δείχνει τον ελεγκτή να συμπεριφέρεται σκαιότατα στους συγκεκριμένους πρόσφυγες, επειδή δεν έχουν εισιτήριο. Αλλά και ο ελεγκτής τους μήνυσε για επικίνδυνη σωματική βλάβη και καταδικάστηκαν. Ένα άλλο βίντεο πάντως δείχνει ότι και ο ελεγκτής επιτίθεται. Το έδειξαν οι κατηγορούμενοι στο δικαστήριο, το οποίο το αγνόησε ως «αγνώστου προελεύσεως».

Θα μείνω στην απάντηση της Δικαιοσύνης για την τύχη των παιδιών. Θυμάμαι σε ιδιαίτερα μεγάλες υποθέσεις ακόμη και ανθρωποκτονίες, συμμορίες εμπόρων ναρκωτικών, κλέφτες, η οικογενειακή κατάσταση και ειδικά τα παιδιά, ήταν ένα βασικό κριτήριο για τη μεταχείριση του κατηγορούμενου εφόσον οι συν-θήκες της υπόθεσης το επέτρεπαν. Η Δικαιοσύνη πάντα ήταν εκεί για να «φροντίσει» την οικογένεια, ακόμη και των σκληρών κακοποιών. Ακόμη και το σωφρονιστικό σύστημα αυτό επιβάλλει.

Για τον Κούρδο όμως η Δικαιοσύνη αποφάσισε: Δώδεκα μήνες φυλάκιση, οι 3 μήνες άμεσα εκτελεστοί και οι υπόλοιποι με τριετή αναστολή. Κρίνοντας – μάλλον – ότι είναι επικίνδυνος να χτυπήσει και άλλον ελεγκτή. Ευτυχώς που εκ του νόμου η έφεση έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα και ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος. Επειδή αλλιώς τα δύο παιδιά θα έμεναν μόνα τους. Και αυτό δεν είναι πλάκα.

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ