Ώρα κάλπης για τη Βρετανία – Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις - Karfitsa.gr
Διεθνή Επικαιρότητα

Ώρα κάλπης για τη Βρετανία – Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

Από τις 7 το πρωί της Πέμπτης άνοιξαν οι κάλπες στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ θα κλείσουν στις 10 το βράδυ. Οι πρόωρες εκλογές γίνονται στη «σκιά» του επερχόμενου Brexit, ενώ ο Μπόρις Τζόνσον φαίνεται ότι θα αναδειχθεί νικητής, αλλά θα χρειαστεί αρκετές έδρες για να περάσει τη συμφωνία αποχώρησης από την ΕΕ.

Βάσει των τελευταίων δημοσιοποιήσεων η διαφορά ανάμεσα στο Συντηρητικό Κόμμα του Μπόρις Τζόνσον και το Εργατικό Κόμμα του Τζέρεμι Κόρμπιν μειώνεται κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες. Το 43% των Συντηρητικών και το 34% των Εργατικών που αναφέρουν οι δημοσκοπήσεις ενδέχεται- εάν φυσικά επαληθευθούν τα αποτελέσματα – να μειώσουν την πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Όμως, όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν αυτοδυναμία στους Συντηρητικούς. Οι πλέον απαισιόδοξες δημοσκοπήσεις για τον κ. Τζόνσον του δίνουν πλειοψηφία 28 εδρών. Οι Tories φαίνεται να καταλαμβάνουν 339 έδρες και οι Εργατικοί 232.

Κανείς όμως δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει σε περιοχές που παίζονται ανάμεσα στους αντιπάλους ή τι ψήφους θα πάρουν κόμματα που αντιτίθενται στο Brexit ή τι θα συμβεί στην ιδιαίτερη περίπτωση της Σκωτίας.

Να θυμίσουμε ότι οι εκλογές γίνονται τρεις περίπου μήνες πριν εκπνεύσει και η τελευταία προθεσμία ώστε το Ηνωμένο Βασίλειο να αποχωρήσει (;) από την ΕΕ.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

 

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ