, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Άγρια επεισόδια και δεκάδες συλλήψεις στο Παρίσι για τον βιασμό μετανάστη από αστυνομικό(ΦΩΤΟ)

Καμμένα αυτοκίνητα, συγκρούσεις με την αστυνομία και δεκάδες συλλήψεις σημειώθηκαν για μία ακόμη νύχτα στην πρωτεύουσα της Γαλλίας, το Παρίσι, με αφορμή μεγάλη διαδήλωση για τον βιασμό ενός μετανάστη από αστυνομικό, πριν λίγες ημέρες.
Τα επεισόδια ήταν ιδιαιτέρως βίαια, με αποτέλεσμα η αστυνομία να επέμβει δυναμικά και να προχωρήσει στη σύλληψη τουλάχιστον 37 ατόμων που συμμετείχαν σε αυτά. Αργά τη νύχτα, πάνω από 2.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σε κεντρικό σημείο της γαλλικής πόλης, απαιτώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον 22χρονο μετανάστη, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.


Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν γύρω από τον ηλεκτρικό στο Μπομινί και στο Ολνέ Σους Μποΐς. Αρχικά ήταν ήρεμοι, καθώς αρκέστηκαν σε συνθήματα εναντίον της αστυνομίας και της δικαιοσύνης, απαιτώντας την παραδειγματική τιμωρία του αστυνομικού. Η ειρηνική διαδήλωση δεν κράτησε για πολλή ώρα, καθώς ένα γκρουπ διαχωρίστηκε και άρχισε να σπάει και να πυρπολεί αυτοκίνητα και καταστήματα. Η κατάσταση ξέφυγε εντελώς από τον έλεγχο, με αποτέλεσμα να πυρποληθούν δεκάδες οχήματα, καταστήματα και λεωφορεία στην ευρύτερη περιοχή.
Μάλιστα, σύμφωνα με αναφορές στα γαλλικά ΜΜΕ, ένα 16χρονο κορίτσι κινδύνευσε να καεί ζωντανό, καθώς εγκλωβίστηκε σε όχημα που πυρπολήθηκε. Γλίτωσε μετά την ηρωική επέμβαση άλλων διαδηλωτών, οι οποίοι παραμέρισαν τις φλόγες και κατάφεραν να την ανασύρουν ανέπαφη από το φλεγόμενο όχημα.


Η αστυνομία επενέβη δυναμικά, κάνοντας εκτεταμένη χρήση χημικών, ενώ προχώρησε στη σύλληψη τουλάχιστον 37 ατόμων. Εκατοντάδες άλλες προσήχθησαν σε τμήματα και τους έγινε αναγνώριση στοιχείων, όμως αφέθηκαν ελεύθεροι νωρίς το πρωί της Κυριακής.
Η διαδήλωση έγινε με αφορμή τον βιασμό ενός 22χρονου μετανάστη, ονόματι Theo, από αστυνομικό με γκλομπ, ενώ τρεις άλλοι ένστολοι κατηγορούνται για συμμετοχή στην απαράδεκτη αυτή πράξη. Η υπόθεση του Theo έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών σε πολλές πόλεις της Γαλλίας ενάντια στην αστυνομική βία, ενώ ο νεαρός μετανάστης δέχτηκε στο νοσοκομείο και την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος δήλωσε τη συμπαράστασή του στον άτυχο νέο.


Όπως αποδείχθηκε, η παρουσία του Γάλλου προέδρου δεν κατεύνασε τα πνεύματα, καθώς τα χθεσινοβραδυνά επεισόδια ήταν τα μεγαλύτερα που έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες, ενώ οι διαδηλωτές φώναζαν «Αστυνομικοί βιαστές» και «η αστυνομία σκοτώνει αθώους πολίτες». Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις και συγκεκριμένα στη Ρουέν, τη Νάντη και την Τουλούζη.
Η έρευνα της εισαγγελίας για την υπόθεση συνεχίζεται, ενώ ο Theo έχει λάβει άδεια από τη δουλειά του για τουλάχιστον δύο μήνες.


protothema.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.