, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Άλλο τα σαλόνια και άλλο τα αλώνια

Του Βασίλη Μάστορα
Η αγωνιστική προοπτική του Άρη στο Πρωτάθλημα της Football League δεν μπορεί να έχει κριτήριο το αποτέλεσμα-ήττα από την Καλλιθέα στο «Ελ Πάσο». Ένα κακό αποτέλεσμα ήταν, απ’ αυτά που ίσως να έχει και στο υπόλοιπο της αγωνιστικής περιόδου η ομάδα της Θεσσαλονίκης, και τίποτε περισσότερο. Όλα τ’ άλλα αφορούν την υστεροφημία του κόσμου, αλλά όχι τη μελλοντική πορεία της ομάδας στην κατηγορία.
Μέχρι στιγμής έχουν διεξαχθεί οι οκτώ από τους 34 αγώνες του Πρωταθλήματος κι αυτό σημαίνει δύο πράγματα: πρώτον ότι δεν υπάρχουν ασφαλή συμπεράσματα για την αγωνιστική δυναμική των ομάδων που θα διεκδικήσουν την άνοδο στην επόμενη κατηγορία. Το δεύτερο, ότι υπάρχουν ακόμη 26 αγώνες στους οποίους ο Άρης μπορεί να αντιστρέψει το κλίμα, να κερδίσει το χαμένο έδαφος και να πάρει κεφάλι στον βαθμολογικό πίνακα. Εκεί όπου προς το παρόν βλέπει την πλάτη δύο ομάδων. Το περισσότερο ανησυχητικό για τους «κίτρινους», είναι το γεγονός ότι στις μέχρι τώρα αγωνιστικές βρήκαν μπροστά τους επτά ομάδες από εκείνες που βρίσκονται βυθισμένες στον βαθμολογικό πίνακα ή δεν κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο Πρωτάθλημα. Αυτό σημαίνει ότι η συνέχεια θα είναι ακόμη δυσκολότερη. Θεωρητικά βέβαια. Γιατί ο Άρης στους αγώνες με υψηλό βαθμό δυσκολίας δείχνει καλύτερα αντανακλαστικά.
Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα διαθέτει ρόστερ στο οποίο παντρεύονται το ταλέντο με την εμπειρία. Εκείνο που χρήζει διερεύνησης είναι η διάθεση που δείχνουν οι ποδοσφαιριστές. Η μέχρι τώρα αγωνιστική τους εικόνα πείθει ότι οι περισσότεροι δεν έχουν μπει στο κλίμα των συνθηκών της Football League. Ίσως αυτό να είναι και ο λόγος που έχουν δείξει μέχρι τώρα εξαιρετική συμπεριφορά στους φιλικούς αγώνες με ομάδες της Super League ή στους αγώνες Κυπέλλου με την Βέροια και τον Αστέρα Τρίπολης. Εκεί όπου αντιμετώπισαν ομάδες με περισσότερο ελιτίστικα τεχνικά χαρακτηριστικά. Στον άγριο κόσμο της Football League όπου «η μύγα τρώει σίδερο και το κουνούπι ατσάλι» η ομάδα έχει ανάγκη από… «εργάτες» και όχι από «πριμαντόνες», για να επιβιώσει.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.