, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Άνοιξε η εθνική οδός Θεσσαλονίκης – Ευζώνων

Στις 20.30 άνοιξε η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Ευζώνων, την οποία είχαν κλείσει λίγα λεπτά μετά τις 14.00 και στα δύο ρεύματα, αγρότες και κτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής Πολυκάστρου Νομού Κιλκίς, με τα τρακτέρ τους. Η απόφαση λήφθηκε στο πλαίσιο γενικής συνέλευσής τους, ενώ αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι “θα περιμένουμε αύριο και την Τρίτη να ενισχυθεί το μπλόκο, με συναδέλφους μας από τις τριγύρω περιοχές”, όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Δήμου Παιονίας, Θωμάς Καρυπίδης.
Υπενθυμίζεται ότι η σημερινή κινητοποίηση των ανθρώπων του πρωτογενούς τομεά της περιοχής έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας “για το γεγονός του ότι δεν μας επιτρέπουν να πάμε στον κόμβο της Ειδομένης και να παραταχθούμε με τα τρακτέρ μας”.
Ο ίδιος μας επανέλαβε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης, η παλαιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Ευζώνων παρέμενε ανοικτή και το τελωνείο Ευζώνων, στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ λειτουργούσε κανονικά.
Υπογραμμίζεται ότι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής βρίσκονται από χθες με το τρακτέρ τους 2,5 χιλιόμετρα πριν το τελωνείο των Ευζώνων και 1000 μέτρα πριν τον κόμβο Ειδομένης.
Αύριο, σύμφωνα με ασφαλής πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο προαναφερόμενο σημείο, αναμένονται με τα τρακτέρ τους αγρότες και κτηνοτρόφοι από Γιαννιτσά, οι οποίοι θα ξεκινήσουν από τη σερβικιά γέφυρα όπου συγκεντρώνονται, λίγο μετά τις 10 το πρωί.
Επιπλέον, στο μπλόκο των αγροτών και κτηνοτρόφων κοντά στο τελωνείο των Ευζώνων αναμένεται να ενισχυθεί από ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα από: Αίγιο, Αλεξάνδρεια και Κιλκίς. Αγρότες από τη Χαλάστρα βρίσκονται από το μεσημέρι στα διόδια των Μαλγάρων, όπου χθες στήθηκε το αγροτικό μπλόκο και αύριο ή την Τρίτη αναμένεται να κατευθυνθούν στους Ευζώνους.newsbeast.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.