, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

"Έδωσαν τα χέρια" Πατουλίδου – Στάμου

Σύμφωνο Συνεργασίας υπογράφηκε την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, μεταξύ του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης (www.thessaloniki.travel) και του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, με κύριο σκοπό την ανάπτυξη στρατηγικής και δράσεων για τη διασύνδεση μεταξύ της πανεπιστημιακής και επιχειρηματικής κοινότητας και την πρόσβαση των φοιτητών στην αγορά εργασίας. Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (www.ihu.edu.gr) αποτελεί το πρώτο και μόνο ελληνικό δημόσιο αποκλειστικά αγγλόφωνο πανεπιστήμιο της χώρας. Παρέχει είκοσι (20) μεταπτυχιακά προγράμματα υψηλής ζήτησης στην αγορά εργασίας στους τομείς της οικονομίας και διοίκησης επιχειρήσεων, του περιβάλλοντος, της βιώσιμης γεωργίας, της ενέργειας, της πληροφορικής, του σχεδιασμού προϊόντων, της ιστορίας, της αρχαιολογίας και της νομικής επιστήμης.
Το Σύμφωνο συνυπέγραψαν, η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, κα Βούλα Πατουλίδου και ο Αντιπρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, Ομότιμος καθηγητής, κος Γεώργιος Στάμου.
Πιο συγκεκριμένα οι βασικοί άξονες συνεργασίας που συμφωνήθηκαν είναι η συνδιοργάνωση σεμιναρίων στο πλαίσιο των μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών και σεμιναρίων δια βίου μάθησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου, η διοργάνωση διαλέξεων στελεχών με ειδική τεχνογνωσία σε θέματα της βιομηχανίας του τουρισμού, η δυνατότητα εκπόνησης Συμβουλευτικών Εργασιών (Consulting Projects) των φοιτητών του Διεθνούς Πανεπιστημίου στον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης, η συμμετοχή του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης μέσω του τμήματος Ανθρωπίνων Πόρων σε ειδικές εκδηλώσεις του γραφείου καριέρας του Διεθνούς Πανεπιστημίου.
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις της η κα Πατουλίδου “στόχος και των δύο  φορέων είναι η εδραίωση συνεργασίας με κοινές δράσεις και αμοιβαία επωφελείς συνέργειες, η ανταλλαγή και εκατέρωθεν αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και της εμπειρίας σε ενέργειες που αφορούν στην αγορά του τουρισμού και στην τουριστική βιομηχανία εν γένει. Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης λαμβάνοντας υπόψη τη γενική οικονομική συγκυρία που βιώνουν οι νέοι στη σύγχρονη πραγματικότητα αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά αρωγός στην προσπάθεια αυτών για αναζήτηση εξειδίκευσης και αναγκαίων προσόντων προκειμένου να ενταχθούν ομαλά και παραγωγικά στη «βιομηχανία» του τουρισμού.”

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.