, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Έκκληση στους δημότες Θεσσαλονίκης να μην κατεβάζουν τα σκουπίδια στους κάδους

Έκκληση στους δημότες να μην κατεβάζουν σκουπίδια στους κάδους το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος απευθύνει η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, με αφορμή τις τριήμερες κινητοποιήσεις, στις οποίες προχωρούν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι των ΟΤΑ.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης, μέσω ανακοίνωσης, ενημερώνει πως οι συμβασιούχοι θα απέχουν από την εργασία τους στις 3, 4 και 5 Ιουνίου, διεκδικώντας «την παραμονή τους στη δουλειά και τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου».
Ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος για τον τομέα της καθαριότητας, Θωμάς Ψαρράς, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ κάλεσε τους Θεσσαλονικείς να επιδείξουν κατανόηση και να συνδράμουν, ώστε να μη γεμίσουν οι δρόμοι με σκουπίδια.
«Η κατάσταση είναι δύσκολη, διότι μιλάμε για περίπου 650 άτομα, το 75% του συνόλου των εργαζομένων της καθαριότητας. Καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για να μην υπάρχουν προβλήματα. Παρακαλώ τους δημότες να συνεργαστούν και να μην κατεβάζουν τα σκουπίδια τους όταν βλέπουν τους κάδους γεμάτους» δήλωσε ο κ.Ψαρράς.
Σύμφωνα με τη διοίκηση του κεντρικού δήμου, καθημερινά στους δρόμους της πόλης συγκεντρώνονται περίπου 400 έως 420 τόνοι απορριμμάτων, συμπεριλαμβανομένων και των ανακυκλώσιμων υλικών.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.