, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Έκρηξη σε τζαμί στην Καμπούλ – Έξι νεκροί ο πρώτος απολογισμός – Ανάληψη ευθύνης από το ISIS

Photo Twitter: @naidusudhakar

Έκρηξη σημειώθηκε πριν από λίγο σε τζαμί στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, την Καμπούλ, σε περιοχή που κυριαρχείται από μειονότητα μουσουλμάνων Σιιτών, επιβεβαίωσαν αξιωματούχοι.
Το υπουργείο Εσωτερικών έχει χαρακτηρίσει το περιστατικό στο τζαμί Αλ – Ζαχρά, που βρίσκεται στα δυτικά προάστια της πόλης, ως «τρομοκρατική επίθεση».
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ναχίμπ Ντάνες είπε στο Reuters ότι υπήρξαν θύματα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έξι άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και ακόμη δέκα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Η αφγανική αστυνομία επιβεβαίωσε πως πρόκειται για βομβιστές αυτοκτονίας. Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.
Σύμφωνα με μια δήλωση στα κοινωνικά μέσα από τον κ. Ντάνες, ο επιτιθέμενος επιχείρησε να εισέλθει στο τζαμί αλλά απετράπησε η είσοδός του στην αίθουσα προσευχής.
Αντ ‘αυτού, ο επιτιθέμενος πυροδότησε μια βόμβα στην κουζίνα.
Έχει επίσης αναφερθεί ότι ήχοι των πυροβολισμών ακούστηκαν μετά την έκρηξη.
Η επίθεση έρχεται κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανιού.
Μια επίθεση τον περασμένο μήνα στην Καμπούλ σκότωσε 90 άτομα όταν ένας επιτιθέμενος αυτοκτονίας πυροδότησε μια βόμβα, που ήταν κρυμμένη μέσα σε ένα βυτιοφόρο κοντά σε προστατευμένο διπλωματικό χώρο κατά τις πρωινές ώρες αιχμής.
Περίπου 400 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη, ενώ καμία ομάδα δεν δήλωσε ότι πραγματοποίησε αυτή την επίθεση, με τους μαχητές των Ταλιμπάν να αρνούνται την ανάμειξη.
Πρόσφατες βομβιστικές επιθέσεις στην Καμπούλ έχουν αναληφθεί είτε από τους Ταλιμπάν ή από το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος (IS).

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.