, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Έκτακτη ανακοίνωση της ΕΥΑΘ- Ποιες περιοχές θα μείνουν χωρίς νερό;

Σε διακοπή υδροδότησης στις χαμηλές περιοχές της Ευκαρπίας θα προχωρήσει η ΕΥΑΘ Α.Ε., προκειμένου να ενισχύσει τις υψηλότερες περιοχές της στις οποίες δεν έχει ακόμη επέλθει εξομάλυνση της παροχής. Συγκεκριμένα, το νερό θα κοπεί από τη 1 μ.μ. μέχρι τις 6 μ.μ. μεταξύ των οδών 28ης Οκτωβρίου – Σμύρνης – Παπαδιαμάντη και Παπάγου.
Η γενικότερη πάντως κατάσταση του υδροδοτικού συστήματος στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης εμφανίζεται σήμερα βελτιωμένη και οι στάθμες των δεξαμενών παρουσιάζουν τις τελευταίες ώρες ανοδική τάση. Αυτό είναι αποτέλεσμα της συστηματικής και συνεχιζόμενης αποκατάστασης διαρροών -τόσο από την πλευρά της ΕΥΑΘ όσο κι από την πλευρά των καταναλωτών στα εσωτερικά τους δίκτυα-, αλλά και του τρόπου διαχείρισης του υδροδοτικού μοντέλου της πόλης.
Οι διευθετήσεις που γίνονται στις παροχές του δικτύου τις τελευταίες ώρες αποσκοπούν στην «ελάφρυνση» της λειτουργίας της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης, η οποία άγγιξε το μέγιστο των αντοχών της (8.000 κ.μ./ώρα προς κατανάλωση), και κυρίως στην ανακούφιση με μεγαλύτερη παροχή περιοχών που επιβαρύνθηκαν με περισσότερες διακοπές τις προηγούμενες μέρες.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.