, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Έμεινε φυλακισμένη 3 χρόνια σε νεκροτομείο

kineza2Σοκ προκαλεί η είδηση για μια γυναίκα από την Κίνα η οποία κρατούταν επί 3 χρόνια σε εγκαταλελειμμένο νεκροτομείο, αφότου είχε υποχρεωθεί σε καταναγκαστικά έργα, επειδή τόλμησε να διαμαρτυρηθεί για την φυλάκιση και κακοποίηση του συζύγου της.

Η οδύσσειά της Chen Qingxia, ξεκίνησε το 2003, όταν ο σύζυγός της Song τιμωρήθηκε με «επανεκπαίδευση μέσω χειρονακτικής εργασίας» επειδή δραπέτευσε από περιοχή η οποία είχε τεθεί σε καραντίνα που είχε επιβληθεί λόγω επιδημίας SARS, γράφει η εφημερίδα Global Times, επικαλούμενη το κινέζικο πρακτορείο Xinhua News Agency και το China National Radio (CNR).

Μετά την απελευθέρωσή του, ο άνδρας είχε μελανιές σε όλο του το σώμα και η πνευματική του υγεία άρχισε να φθίνει, ενώ στην συνέχεια διαγνώστηκε σχιζοφρενής και πλέον νοσηλεύεται σε ψυχιατρείο, Η δραματική ανατροπή στην ζωή της Chen την ώθησε στο να ταξιδέψει μέχρι το Πεκίνο για να καταθέσει αναφορά κατά των αρχών για την κακομεταχείριση του συζύγου της.

Αντί κατανόησης, «εισέπραξε» ποινή παρόμοια με αυτή του συζύγου της, αφού τιμωρήθηκε με 18μηνη καταναγκαστική εργασία σε ανάλογο στρατόπεδο «επανεκπαίδευσης», μια ποινή που θεωρείται συνηθισμένη για όσους αποφασίζουν να καταθέσουν αναφορά κατά των αρχών.

Όπως φαίνεται όμως, η τιμωρία της γυναίκας δεν στάθηκε αρκετή για τις αρχές, αφού μετά το στρατόπεδο την φυλάκισαν σε νεκροτομείο στην βορειοανατολική επαρχία Heilongjiang. Μετά την περιπέτειά της, η Chen βρίσκεται σε αναπηρικό καροτσάκι και η κατάσταση της υγεία της έχει επιδεινωθεί σε μεγάλο βαθμό, ενώ ενώ αγνοούνται τα ίχνη του γιου του ζεύγους. Κατόπιν όλων αυτών, οι τοπικές αρχές «ευαισθητοποιήθηκαν» και φέρεται να της υπόσχονται… αποζημίωση. Πηγή:ethnos.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.