, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Έναρξη λειτουργίας Κέντρου Κοινότητας και παράρτημα Κ.Ε.Μ. στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Μια νέα δυναμική κοινωνική δομή που έρχεται να ενισχύσει το έργο των Δημοτικών Κοινωνικών Υπηρεσιών συνδράμοντας στην έμπρακτη υποστήριξη και συμπαράσταση των δημοτών, έθεσε σε λειτουργία ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου με την ίδρυση του Κέντρου Κοινότητας.
Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου λειτουργεί στο κτίριο της Κοινωνικής Υπηρεσίας στην οδό  Πυθαγόρα και Μαβίλη (περιοχή ΙΚΑ Ευόσμου) από τις 8.00  – 16.00, αποτελώντας μια υπηρεσία  υποδοχής, καταγραφής, ενημέρωσης, κατεύθυνσης και παραπομπής των πολιτών – ιδιαίτερα δε των ευπαθών κοινωνικά ομάδων – στις αρμόδιες υπηρεσίες, με σκοπό την υποστήριξή τους και τη βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου.
Το Κέντρο Κοινότητας συνιστά ένα τοπικό σημείο αναφοράς για την υποδοχή, πληροφόρηση, συμβουλευτική και κοινωνική υποστήριξη των πολιτών για τη συμμετοχή τους στα προγράμματα πρόνοιας και κοινωνικής ένταξης που αναπτύσσονται σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο” δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας, επισημαίνοντας πως ο Δήμος διεκδίκησε και εξασφάλισε τη χρηματοδότηση του έργου με το ποσό των  393.120,00€ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020».
Ειδικότερα το Κέντρο Κοινότητας:

  • Πληροφορεί και διασυνδέει τους πολίτες με φορείς και προγράμματα κοινωνικής προστασίας, αλληλεγγύης και κοινωνικής ένταξης που υλοποιούνται σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο
  • Υποστηρίζει τους πολίτες για την ένταξή τους στα προγράμματα κοινωνικής προστασίας και στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων
  • Παρέχει ολοκληρωμένη υποστήριξη στους ωφελούμενους του Προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», από τη διαδικασία της υποβολής της αίτησης και την ορθή συμπλήρωσή της έως τις απαραίτητες οδηγίες για την προσκόμιση και παραλαβή των απαραίτητων δικαιολογητικών.
  • Συνεργάζεται και παραπέμπει αιτήματα σε άλλες δομές καθώς και σε υπηρεσίες απασχόλησης, που παρέχονται στα γεωγραφικά όρια της περιοχής λειτουργίας του
  • Παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη
  • Αναπτύσσει δράσεις δημιουργικής απασχόλησης και κοινωνικής ένταξης
  • Συγκεντρώνει και διανέμει βασικά αγαθά
  • Συμπράττει στην ανάπτυξη Δικτύου Εθελοντισμού
  • Διοργανώνει εκδηλώσεις πολιτισμικού, επιμορφωτικού, κοινωνικού περιεχομένου.

Παράλληλα στο πλαίσιο του Κέντρου Κοινότητας θα λειτουργήσει άμεσα και Παράρτημα Κέντρου Ένταξης Μεταναστών, με αντικείμενο την ενημέρωση, εξυπηρέτηση, συμβουλευτική στήριξη των μεταναστών, αλλά και τη συνεργασία για την παραπομπή των αιτημάτων σε άλλες δομές και υπηρεσίες, με στόχο την προώθηση της κοινωνικής ένταξης και την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.