, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ένας Παππάς στο… τιμόνι του ΟΑΣΘ

Το κοινωνικό πρόσωπο του ΟΑΣΘ επιθυμεί να βγάλει προς τα έξω ο νέος πρόεδρος του Οργανισμού, Στέλιος Παππάς και το νεοσυγκροτηθέν διοικητικό συμβούλιο. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται άλλωστε και η απόφαση για δωρεάν μετακίνηση των ανέργων, κάτι που ισχύει εδώ και καιρό για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας.
Σε πρόσφατη τοποθέτησή του σε εκδήλωση της «Πρωτοβουλίας για τις Δημόσιες Ανθρώπινες Συγκοινωνίες» ο κ. Παππάς είπε πως: «οι δημόσιες συγκοινωνίες, οι συγκοινωνίες είναι ένα κοινό αγαθό. Τα κοινά αγαθά πρέπει να είναι καθολικού χαρακτήρα, όπως είναι η υγεία, όπως είναι η παιδεία, όπως είναι το δικαίωμα να μεταφέρεται ο πολίτης από το ένα άκρο της πόλης στο άλλο, να μεταφέρεται στη δουλειά του, στη διασκέδαση του. Είναι δικαίωμα. Να το καταγράψουμε λοιπόν, ως κίνημα, ότι είναι ένα δικαίωμα».
Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ συμπλήρωσε επίσης πως: «Επιχειρούμε να κάνουμε μια τομή, σε ένα δύσκολο φορέα. Απέχουμε πολύ από το να είμαστε καλά». «Καταρχήν για να καθαρίσουμε την κόπρο του Αυγεία, εννοώ να καθαρίσουμε ένα πελατειακό κράτος, το οποίο στήθηκε κυρίως ως μηχανισμός και όχι ως φορέας εξυπηρέτησης των δικαιωμάτων των πολιτών και βεβαίως να μετατρέψουμε αυτόν τον φορέα σε ένα φιλικό φορέα προς τον πολίτη» ανέφερε στην ομιλία του και τόνισε ότι επιδίωξη είναι να αλλάξει η «κακή» εικόνα του οργανισμού, οι εργαζόμενοι «να αισθάνονται περήφανοι που προσφέρουν ένα κοινωνικό έργο»,  οι πολίτες «να αγαπήσουν το λεωφορείο» και να γίνει «ένα στοιχείο πολιτισμού», όπως και να συμφιλιωθεί ο πολίτης με την ιδέα ότι η προσπάθεια γίνεται για να τον ωφελήσει και να τον εξυπηρετήσει. Σε ότι αφορά τη δωρεάν μετακίνηση των ανέργων τόνισε ότι «απλώς εφαρμόσαμε το νόμο» και πρόσθεσε ότι θα υπάρξει μέριμνα και για άλλες κατηγορίες πολιτών, όπως, άτομα με ειδικές ανάγκες, πρόσφυγες, παιδιά, γέροντες, κ.α.
«Όλοι μαζί θα μπορέσουμε, στο τέλος του 2019, εγώ να σας αποχαιρετήσω πολύ φιλικά και συντροφικά και εσείς να έχετε ως προίκα ένα καινούργιο οργανισμό συγκοινωνιών, που σε συνδυασμό με τις άλλες μορφές αστικών συγκοινωνιών θα μπορούν να δώσουν ένα νέο πολιτισμένο περιβάλλον στη Θεσσαλονίκη που το δικαιούται».
 
Ποιος είναι ο Στέλιος Παππάς;
Ο νέος πρόεδρος του ΟΑΣΘ είναι οικονομολόγος με μακρά εμπειρία, πρώην πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, αγωνιστής της Αριστεράς, ανήκει στο στενό περιβάλλον του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και είναι πατέρας του υπουργού Νίκου Παππάς. Γνωστός και για τις εμφανίσεις του στα τηλεοπτικά παράθυρα από την πρώτη ημέρα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπερασπίστηκε και εξακολουθεί να υπερασπίζεται το έργο της κυβέρνησης της «πρώτης φοράς Αριστερά» την ώρα που άλλοι κορυφαίοι υπουργοί αρνούνταν προσκλήσεις των ΜΜΕ. Σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει στην ομιλία του ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης κατά την ανακοίνωση της τοποθέτησης Παππά στη θέση του προέδρου του ΟΑΣΘ: «Η τοποθέτησή του στην εν λόγω θέση έχει τη δική της σημειολογία. «Δεν θα παίξουμε με την εκκαθάριση του ΟΑΣΘ και είναι κεντρική επιλογή και κεντρικό μήνυμα. Για αυτό και μπαίνει ένα ιστορικό στέλεχος του χώρου με μεγάλη εμπειρία στα οικονομικά» είχε πει ο υπουργός. Σημειώνεται πως ο κ. Παππάς προσφέρει τις υπηρεσίες του αμισθί.
Τα μέλη του ΔΣ
Το νέο διοικητικό συμβούλιο είναι εφταμελές. Αποτελείται από τους: Ακρίτα Καϊδατζή, νομικό – πανεπιστημιακό, Μανώλη Λαμτζίδη, πρώην πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και αντιπρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Καλαμαριάς, Όλγα Γιάννη, δημοσιογράφο,  Καλυψώ Γούλα, δικηγόρο, πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης και πρώην αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου ,  Γαβριήλ Αβραμίδη, Περιφερειακό Σύμβουλο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και πρώην βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην Α’ Θεσσαλονίκης και Φώτη Μπίμπαση, άνθρωπο της κοινωνίας με ενασχόληση με την τοπική αυτοδιοίκηση και χρόνιους αγώνες υπέρ των ΑμεΑ . Στα μέλη του ΔΣ θα προστεθεί και εκπρόσωπος των εργαζομένων, ο οποίος ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει αποφασιστεί ποιος θα είναι. Καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου ανέλαβε ο κ. Σάββας Παναγιωτίδης, πολιτικός μηχανικός και στο παρελθόν συνδικαλιστής στο ΤΕΕ.
 

#Tags: ΟΑΣΘ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.