, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ένας… κόσμος για να ονειρεύονται και να δημιουργούν μικροί και μεγάλοι!

“Έχουμε ειδικούς παιδαγωγούς της μουσικής, του λόγου, των εικαστικών, της σκέψης, της ψυχής… Χωρίς έξοδα, χωρίς κόστος, χωρίς τρεξίματα, χωρίς υποχρεώσεις, χωρίς παρακλήσεις. Για ατομικές, οικογενειακές, ομαδικές συνεδρίες. Είναι όλοι εδώ για σένα και τους γονείς σου…” γράφει η πρόεδρος της ΚΕΔΗΘ Μαρία Πασχαλίδου (βλ φωτο)

Με μια προσωπική επιστολή, στο μαθητή και στους γονείς του, ξεκινάει το… “ταξίδι” στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) της ΚΕΔΗΘ (Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Θεσσαλονίκης). Η πρόεδρος Μαρία Πασχαλίδου μέσα σε λίγες γραμμές… “ξεναγεί” τα παιδιά, μικρά κι μεγάλα, με ή χωρίς ειδικές ανάγκες, στον κόσμο που δημιούργησε μαζί με επιστημονικούς συμβούλους, λογοθεραπευτές, μουσικούς, θεατρολόγους, παιδαγωγούς, γιατρούς, ψυχολόγους κι άλλες ειδικότητες σημειώνοντας ότι “Ο κόσμος μας είναι φτιαγμένος για σένα και τους… γονείς σου! Ένας κόσμος δημιουργικός και χαρούμενος… Μικρών, μεγάλων. Φτωχών και πλούσιων. Ελλήνων και ξένων. Τα ΚΔΑΠ, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, είναι ένας κόσμος γεμάτος χρώματα και χαμόγελα. Ζούμε και υπάρχουμε με αγάπη, ειρήνη, δημιουργικότητα και αλληλεγγύη. Μαθαίνουμε, κι εσείς και εμείς, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ανθρώπου, με το βλέμμα ψηλά. Μιλάμε και χαιρόμαστε τη γνώση του ανθρώπου που έχει καταφέρει θαύματα στην επιστήμη, στην τέχνη, στην ιατρική, στη ζωή… Σας καλωσορίζουμε –εσένα και τους γονείς σου – και σας ενημερώνουμε ότι όλες οι δράσεις μας είναι διαποτισμένες από αυτά τα θαύματα του ανθρώπου, μικρά και καθημερινά, μεγάλα και δοξασμένα, έστω κι αν οι συγκυρίες μας κάνουν μερικές φορές να τα ξεχνούμε. Στο δικό μας κόσμο, στα ΚΔΑΠ, δεν ξεχνάμε τίποτε. Δεν ξεχνάμε κανέναν. Όλα αποτυπώνονται. Θέλουμε όλοι να είναι ευτυχισμένοι. Θέλουμε να ονειρεύονται. Θέλουμε ό,τι… θέλουν για τους εαυτούς τους. Εμείς, θα σας δείξουμε όλα όσα… θα βοηθήσουν σ αυτό το “ταξίδι” των ΚΔΑΠ του δήμου Θεσσαλονίκης. Έχουμε ειδικούς παιδαγωγούς της μουσικής, του λόγου, των εικαστικών, της σκέψης, της ψυχής… Χωρίς έξοδα, χωρίς κόστος, χωρίς τρεξίματα, χωρίς υποχρεώσεις, χωρίς παρακλήσεις. Για ατομικές, οικογενειακές, ομαδικές συνεδρίες. Είναι όλοι εδώ για σένα και τους γονείς σου. Βρίσκονται στο πλευρό όλων όσων τους χρειάζονται… Καλωσόρισες Μιχάλη, Καλωσορίσατε γονείς του Μιχάλη… Με εκτίμηση Μαρία Πασχαλίδου Πρόεδρος ΚΕΔΗΘ ΥΓ: Είμαι στη διάθεση σας για οποιοδήποτε θέμα στο οποίο μπορώ να βοηθήσω”
Δείτε στο παρακάτω φυλλάδιο ΚΑΙ ΕΔΩ http://www.kedith.gr/τα τηλέφωνα των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ για παιδιά και άτομα με ειδικές ανάγκες 




 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.