, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ένας στους 4 Έλληνες δεν θα πάει διακοπές!

blog

Ηχηρό “όχι” στις καλοκαιρινές διακοπές το 2013, λέει το 25% των Ελλήνων, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή δημοσκόπηση για τον τουρισμό, που δόθηκε στη δημοσιότητα, στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με το “skai.gr”, το ποσοστό, είναι ελαφρώς βελτιωμένο σε σχέση με το προηγούμενο έτος , όταν, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, το 37% των Ελλήνων (έναντι 27% των Ευρωπαίων) δεν πήγε διακοπές, με το 72% των συμπολιτών μας να επικαλείται οικονομικούς λόγους, τη στιγμή που είναι ο αντίστοιχος μέσος όρος στην ΕΕ είναι 46%.

Στην ερώτηση “η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τα σχέδιά σας για τις διακοπές σας το 2013;”, θετικά απαντά περίπου το 95% των Ελλήνων. Συγκεκριμένα, το 38% των ερωτηθέντων απαντά “ναι, σχεδιάζω να ξοδέψω λιγότερα”, το 29% απαντά “ναι, θα πάω διακοπές για μικρότερο χρονικό διάστημα” και το 28% απαντά “ναι, δεν θα πάω διακοπές”.

Επιπλέον, το 2013, το 79% των Ελλήνων δηλώνουν ότι σκοπεύουν να παραμείνουν στη χώρα τους για διακοπές (έναντι 41% των Ευρωπαίων), ενώ το 2% των Ελλήνων δηλώνει ότι σχεδιάζει διακοπές στην Ισπανία και 2% στην Αγγλία. Εκτός Ε.Ε. σχεδιάζει να πάει διακοπές μονάχα το 4% των Ελλήνων (έναντι 15% των Ευρωπαίων).

Τέλος, σημειώνεται πως οι Έλληνες είναι οι “πρωταθλητές” ανάμεσα στους πολίτες της Ε.Ε. στο να επιλέγουν την πατρίδα τους ως παραθεριστικό προορισμό, με το 87% των Ελλήνων, έναντι 58% των Ευρωπαίων, να δηλώνει πως περνά τις διακοπές του εντός των συνόρων. Ακολουθούν οι Ιταλοί (80%), οι Βούλγαροι (79%), οι Κροάτες (74%) και οι Ισπανοί (73%).

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.