, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ένας υποψήφιος πρόεδρος λάτρης των τατουάζ !

Czech Republic Presidential ElectionsΕίναι συνθέτης, ζωγράφος και το κορμί του κοσμούν τατουάζ από την κορυφή ως τα νύχια, ενώ το πρόσωπό του με το μείγμα χρωμάτων πράσινου, μπλε και κόκκινου θυμίζει πολεμιστή άλλων εποχών. Ο Βλάντιμιρ Φραντς δεν είναι ένας απλός λάτρης της τέχνης στο δέρμα αλλά ένας από τους εννέα υποψηφίους για την προεδρία της Τσεχίας.Μπορεί οι περισσότεροι μάλιστα να θεωρούσαν ότι οι πιθανότητές του να εκλεγεί ήταν ελάχιστες, όμως ο κόσμος φαίνεται πως τον προτιμά από τους κοινούς πολιτικούς.

 
Σε ένα τηλεοπτικό ντιμπέιτ κάποιος τον σύγκρινε με «εξωτικό πλάσμα από την Παπούα Νέα Γουινέα», ενώ κάποιος άλλος τον αποκάλεσε «αβαταρ», όμως οι θαυμαστές του αυξάνονται ολοένα περισσότερο. Κουρασμένοι από τη διαφθορά των πολιτικών και των αποτυχιών των προηγουμένων κυβερνήσεων, μπορεί να μη βλέπουν στο πρόσωπό του καθαρό δέρμα, όμως διακρίνουν έναν άνθρωπο που επιθυμεί να προσφέρει στην πολιτεία.
 
Ο Φραντς δεν έχει καμία πολιτική εμπειρία, ενώ οι γνώσεις του σχετικά με την οικονομία είναι ελάχιστες. Υποστηρίζει ότι αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα όταν μια ομάδα φίλων του τον παρακάλεσε να αναστατώσει τα πράγματα, κάτι που προς το παρόν κάνει με μεγάλη επιτυχία. Όπως αναφέρει ο Guardian υπολογίζεται πως θα συγκεντρώσει το 11% στον πρώτο γύρο των εκλογών στις 11 Ιανουαρίου που βέβαια δε θα του επιτρέψει να διεκδικήσει την προεδρία. Όμως η ηθική επιτυχία είναι ήδη εξασφαλισμένη με τους 88.000 υποστηρικτές του που τον ακολουθούν κατά πόδας.
 
«Το πολιτικό σύστημα είναι τόσο μαγεμένο από τον εαυτό του που έχει χάσει την ικανότητα να αντιδρά. Οι Τσέχοι έχουμε βαρεθεί με αυτές τις αηδίες», είπε σε συνέντευξή του στο AP ο Φραντς. Αυτή και ανάλογες δηλώσεις του, όπως και το γεγονός ότι δηλώνει ανεξάρτητος κομματικά και πως η καμπάνια του ήταν οικολογικού χαρακτήρα χωρίς σπατάλες και αφισοκολλήσεις έχουν κερδίσει τη νεολαία. Μάλιστα σε μια υποτυπώδη εκλογική αναμέτρηση που στήθηκε σε 441 λύκεια της χώρας πριν ένα μήνα, ο Φραντς κέρδισε με μεγάλη διαφορά συγκεντρώνοντας το 40% των ψήφων. Όπως εξήγησε εκπαιδευτικός που οργάνωσε τις σχολικές εκλογές, οι νέοι «βλέπουν με συμπάθεια τον Φραντς επειδή είναι αντικομφορμιστής και εμφανίζεται όπως πραγματικά είναι».
 
Πηγή : protothema.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.