, Τρίτη
16 Απριλίου 2024

search icon search icon

Ένστολοι με… πυρσούς στο "Μακεδονίας-Θράκης"

Πρόγευση… ΔΕΘ ή μάλλον έξω από τη ΔΕΘ έδωσαν σήμερα Παρασκευή, λίγες ώρες πριν τα εγκαίνια οι ένστολοι της πυροσβεστικής, του λιμενικού και της αστυνομίας… Η διαμαρτυρία τους -για οικονομικά αιτήματα- κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης και στο πρωθυπουργικό γραφείο Θεσσαλονίκης όπου ακούστηκαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης. Ακούστε εδώ:



Στη συγκέντρωση έλαβαν μέρος η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, η Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος
Για πρώτη φορά σε διαμαρτυρία σωμάτων ασφαλείας ήταν και ο… Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο δε πρόεδρος των πυροσβεστών Κ. Μακεδονίας τόνισε  «Διεκδικούμε να μη γίνει…κι άλλη μείωση των μισθών. Ήδη από την έναρξη των μνημονίων έχουμε χάσει το 45% του μισθού μας. Διεκδικούμε την ανεξαρτητοποίηση των υγειών ταμείων μας και επιτέλους το επάγγελμα μας να καταξιωθεί ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό»
 

φωτο από ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.