, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Έργα Καθηγητών του ΑΠΘ διεκδικούν τα Βραβεία Αρχιτεκτονικής

Δύο έργα των Καθηγητών του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ, Νίκου Καλογήρου και Ρένας Σακελλαρίδου, επιλέχθηκαν μεταξύ 18 προτάσεων και διεκδικούν τα Βραβεία Αρχιτεκτονικής του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής για το 2017.
Πρόκειται για αρχιτεκτονικά έργα που ολοκληρώθηκαν την πενταετία 2012 ? 2017 και θα συμπεριληφθούν σε Έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Μπενάκη, στην Αθήνα, καθώς και σε ειδική έκδοση.
Τα έργα που διακρίθηκαν στην κατηγορία «Κτίρια Κοινόχρηστης Λειτουργίας» είναι τα εξής:
-«Αστικό Περιβάλλον και βιώσιμες εγκαταστάσεις πολιτισμού στη Δυτική Θεσσαλονίκη Θέατρο και Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμπελοκήπων ? Μενεμένης», Νίκος Καλογήρου, Πρόδρομος Βασιλειάδης, Τέλης Βασιλειάδης, Βίκυ Ευταξά, Νιόβη Καραμήτρου, Δημήτρης Σιμώνης, Αλεξία Φιλίππου
-«Framing the Horizon | Κέντρο Φυσικής Πλάσματος και Laser (CPPL) (Ρέθυμνο Κρήτης)», Ρένα Σακελλαρίδου, Μόρφω Παπανικολάου
Τα εγκαίνια της Έκθεσης και η απονομή των Βραβείων θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017, στις 20:00, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη της οδού Πειραιώς. Η Έκθεση θα διαρκέσει έως τις 19 Νοεμβρίου 2017.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.