, Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

search icon search icon

Έργα συντήρησης στα… έργα της Θεσσαλονίκης

 
παλιά παραλία, φωτο Σάββας Αυγητίδης
Εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης τα έργα ύψους 17,5 εκατ. ευρώ που περιλαμβάνονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2017, με τη διοίκηση Mπουτάρη να κάνει λόγο πως θα είναι μια χρονιά συντηρήσεων κτιρίων, σχολείων και γενικά δημοσίων χώρων.
“Το πρόγραμμα έχει δύο βασικά χαρακτηριστικά, τη συντήρηση και το πράσινο που ήταν ξεχασμένα. Αυτό θα γίνεται κάθε χρόνο και θα έχουμε και ένα μέρος του συνολικού προϋπολογισμού για τεχνικά έργα” τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Κονδύλι μισού εκατ. ευρώ  θα δοθεί για τη συντήρηση μεγάλων αναπλάσεων στην πόλη, όπως η Νέα Παραλία και η Πλατεία Χρηματιστηρίου, η αναβάθμιση των υπαίθριων χώρων στα κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου και η μελέτη για το αποτεφρωτήριο.
Για το “πιο φτωχό τεχνικό πρόγραμμα των τελευταίων ετών” έκανε λόγο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης, προσθέτοντας “‘Εχουμε μια διοίκηση που βάζει την πόλη σε συντήρηση. Εάν σας ψήφισε ο κόσμος για να κάνετε μικροσυντηρήσεις, τότε λυπάμαι. Δεν υπάρχει ούτε ένα έργο πνοής και το αποτεφρωτήριο που το φέρνετε σε μελέτη το ακούμε πέντε χρόνια”
Στα σχόλια του κ. Καλαφάτη απάντησε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης επισημαίνοντας ότι “Ο κ.βουλευτής της ΝΔ μπερδεύει την έννοια της συντήρησης ενός κτιρίου με τη συντηρητική αντίληψη που υπάρχει στην παράταξη του. Είπε ότι το Τεχνικό Πρόγραμμα είναι απογοητευτικό. Εσείς είστε τραγικά απογοητευμένοι γιατί είστε αντιπολίτευση και όχι διοίκηση”.
 
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.