, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Έρμαιο των διαρρηκτών το Καπάνι- «Πέντε με έξι ληστείες γίνονται κάθε μέρα»

Με τον τρόμο ζουν οι επιχειρηματίες στo Καπάνι, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς τον τελευταίο μήνα καθημερινά τις νυχτερινές ώρες τα μαγαζιά τους γίνονται στόχος ληστών.

Της Φιλίππα Βλαστού

«Εδώ και περίπου ένα μήνα γίνονται συχνές ληστείες. Στην αρχή νομίζαμε ότι είναι μεμονωμένα περιστατικά, αλλά πλέον έχει γίνει καθημερινό φαινόμενο. Κάθε βράδυ ανοίγουν πέντε με έξι καταστήματα», δήλωσε στο karftisa.gr ο πρόεδρος του συλλόγου επαγγελματιών ιστορικού Κέντρου, Χρήστος Νικολόπουλος. Οι δράστες ανοίγουν τα καταστήματα με λοστούς και τροχούς, σπάνε τα προστατευτικά και μπαίνουν μέσα. «Είναι πολύ δύσκολα να πηγαίνεις το πρωί στην δουλεία και να βρίσκεις το μαγαζί σου με σπασμένα τα στόρια, άδεια ψυγεία, πεταμένα πράγματα κάτω», υπογράμμισε ο πρόεδρος, ενώ επεσήμανε ότι: «κλέβουν ό,τι βρουν, από κέρματα που αφήνουν οι επιχειρηματίες στην ταμειακή, ζυγαριές,  μέχρι κρέατα, ψάρια, λάδια, καφέδες».

Οι επιχειρηματίες σύμφωνα με τον κ. Νικολόπουλο έχουν καταγγείλει τα περιστατικά στην Αστυνομία, όμως : «οι κλοπές δεν σταμάτησαν για αυτό αρκετοί καταστηματάρχες κοιμούνται μέσα στα μαγαζιά τους, φοβούνται μην τους προκαλέσουν μεγάλες ζημιές ή τους κλέψουν αντικείμενα αξίας. Επειδή καταλάβαμε ότι αν δεν βρούμε τρόπο μόνοι μας να προστατέψουμε τα μαγαζιά μας δεν θα βρεθεί λύση, σκεφτόμαστε να βάλουμε σεκιούριτι».

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος τόνισε ότι : «η ειρωνεία είναι ότι βρισκόμαστε 200 μέτρα από το αστυνομικό τμήμα στην Αριστοτέλους και δεν έχουμε φύλαξη, είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει». Ωστόσο σήμερα το Καπάνι επισκέφθηκε ο διοικητής ασφαλείας του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου, όπως είπε στο karfitsa.gr ο κ. Νικολόπουλος. « Έκανε αυτοψία, του δείξαμε και εμείς τι γίνεται και μας υποσχέθηκε ότι θα εντείνουν τις προσπάθειες τους για να συλλάβουν τους δράστες».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.