, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Έρχεται το «χάρτινο» tablet! (video)

xartino tablet_1Μια καινοτόμο ταμπλέτα, προικισμένη με το πάχος και την ευκαμψία μιας κόλλας χαρτιού ανέπτυξαν ειδικοί του Πανεπιστημίου Κουίνς, στον Καναδά σε συνεργασία με εκείνους των εργαστηρίων του αμερικανικού κολοσσού Intel και του τεχνοβλαστού τουΠανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, Plastic Logic. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο χρήστης της… «χάρτινης» ταμπλέτας ή αλλιώς της PaperTab, μπορεί εύκολα να την τυλίξει και να την βάλει στην τσέπη του ή να την πετάξει στο τραπέζι, χωρίς να φοβάται ότι θα καταστραφεί.

PaperTab ολοταχώς!

Η υπέρλεπτη και «πουπουλένια» άφθαρτη συσκευή διαθέτει οθόνη 10,7 ιντσών. Σύμφωνα με τους επινοητές της, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από μόνη της ή ως σύνολο πολλών ηλεκτρονικών σελίδων από τις οποίες η καθεμιά θα φιλοξενεί και μια διαφορετική εφαρμογή. «Χρησιμοποιώντας πολλές PaperTabs μαζί, ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να επεξεργαστεί πολλά αρχεία ταυτόχρονα» εξηγεί ο διευθυντής του Εργαστηρίου HumanMedia του Πανεπιστημίου Κουίνς, δρ Ρόελ Βέρτεγκαλ.

xartino-tablet-2Ο χρήστης μπορεί, για παράδειγμα, να στείλει μια φωτογραφία ακουμπώντας δύο PaperTabs τη μία επάνω στην άλλη: στη μία ηλεκτρονική σελίδα εμφανίζεται το email του, ενώ στην άλλη εμφανίζεται η φωτογραφία της επιλογής του. Η φωτογραφία μετατρέπεται αυτομάτως σε συνημμένο αρχείο και εισάγεται στο email, το οποίο λαμβάνει την εντολή να αποσταλεί είτε αλλάζοντας τη θέση της PaperTab και τοποθετώντας την στα «εξερχόμενα», ή διπλώνοντας το επάνω μέρος της ηλεκτρονικής σελίδας. Ακόμη, τοποθετώντας δύο ή περισσότερες PaperTabs δίπλα-δίπλα, η χρήστης μπορεί να δημιουργήσει μια τεράστια οθόνη η οποία είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί και ως επιφάνεια ζωγραφικής.

 

 

Η επανάσταση στο… τσεπάκι

«Μέσα σε πέντε με δέκα χρόνια, οι περισσότεροι υπολογιστές – από τους υπέρλεπτους φορητούς υπολογιστές μέχρι τις ταμπλέτες – αναμένεται να πάρουν τη μορφή των συγκεκριμένων ηλεκτρονικών σελίδων» αναφέρει ο Ράιαν Μπρότμαν, ερευνητής της Intel. Η πρωτοποριακή εύκαμπτη ταμπλέτα αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στις επόμενες μέρες στο πλαίσιο της έκθεσης τεχνολογίας Consumer Electronics Show 2013 (CES), που πραγματοποιείται από σήμερα έως και τις 11 Ιανουαρίου στο Λας Βέγκας, στις ΗΠΑ.

Πηγή : tovima.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.