, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Έρχονται προσλήψεις για τους δασικούς χάρτες- Όσα πρέπει να γνωρίζετε

photo eurokinissi

Συνολικά 100 προσλήψεις δασολόγων και δασοπόνων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου θα πραγματοποιηθούν προκειμένου να ενισχυθούν οι Δασικές Υπηρεσίες της χώρας και να βοηθηθούν στο έργο των δασικών χαρτών.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος αναφέρει τα εξής:
“Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού και Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κκ Σταθάκη και Φάμελλου αντίστοιχα και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Χουλιαράκη (ΦΕΚ Β΄ 3327) αποφασίζεται η πρόσληψη προσωπικού που θα βοηθήσει τις Δασικές Υπηρεσίες της χώρας στο έργο των δασικών χαρτών, μετά την εξουσιοδότηση που παρείχε ο νόμος 4467/2017.

Συγκεκριμένα η απόφαση καθορίζει την πρόσληψη από την ΕΚΧΑ ΑΕ και τη διάθεσή τους από αυτή στις Διευθύνσεις Δασών των περιοχών όπου τρέχει το έργο της ανάρτησης και κύρωσης δασικών χαρτών 70 Δασολόγων και 30 Δασοπόνων.
Οι 100 αυτοί επιστήμονες θα εργαστούν με σχέση εξαρτημένης εργασίας έως 8 μήνες μετά την ολοκλήρωση της σχετικής προκήρυξης που θα δημοσιευτεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου 2017, ενώ η κατανομή τους στις Διευθύνσεις Δασών θα γίνει με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Πρέπει να σημειωθεί ότι με πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων των κατά τόπους Περιφερειών, οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις έχουν ήδη προσλάβει με σύμβαση έργου 19 δασολόγους που απασχολούνται στο έργο των δασικών χαρτών.
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα προχωρήσει σε αντίστοιχες προσλήψεις και τη διετία 2018-2019 ώστε να βοηθηθούν οι υπηρεσίες να ολοκληρώσουν την κύρωση των δασικών χαρτών μέχρι το τέλος του 2019.
Ταυτόχρονα εργάζεται για να επιτύχει στο άμεσο μέλλον και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού που θα καλύψει τις πάγιες ανάγκες των υπηρεσιών, οι οποίες αμέσως μετά θα επιφορτιστούν και με τη δημιουργία του Δασολογίου, αλλά και των λοιπών σημαντικών αντικειμένων που διακονούν για την διαχείριση και προστασία των δασικών οικοσυστημάτων”.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.