, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Έτσι θα αντιμετωπίσει το ΥΠΟΙΚ το λαθρεμπόριο πετρελαίου


Τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που παρουσιάζονται  στη διακίνηση του πετρελαίου και τη λαθρεμπορία παραθέτει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.
Το υπουργείο υπενθυμίζει ότι έχει ήδη υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα συστήματα εισροών- εκροών, τα οποία σε πρώτη φάση θα εγκατασταθούν στα πρατήρια Αθήνας και Θεσσαλονίκης έως τον Μάρτιο 2013, σε δεύτερη φάση στις υπόλοιπές μεγάλες πόλεις έως τον Σεπτέμβριο 2013 και τέλος στην υπόλοιπη Ελλάδα έως τον Μάρτιο 2014.
Όπως επισημαίνει ακόμη το ΥΠΟΙΚ, έχει υπογραφεί ΚΥΑ για την εγκατάσταση ηλεκτρονικών συστημάτων εντοπισμού θέσης (GPS) στα βυτιοφόρα και στα πλωτά εφοδιαστικά μέσα με καταληκτική ημερομηνία την 31η Ιουλίου 2013.
Παράλληλα, έχει συσταθεί ομάδα εργασίας με συντονιστή την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, η οποία θα έχει αντικείμενο την σύνταξη των ΚΥΑ που απαιτούνται για την πλήρη εφαρμογή των προβλεπόμενων στο άρθρο 320 ν.4072/2012 για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου στα καύσιμα.
Ομάδα εργασίας έχει συσταθεί και για την σχεδίαση και υλοποίηση του διαγωνισμού συστήματος ιχνηθέτησης καυσίμων. Η ομάδα εργασίας συντάσσει τεχνικές προδιαγραφές και προβαίνει στην εκτίμηση του κόστους του συστήματος ιχνηθέτησης. Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ το πόρισμα της ομάδας θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση στις αρχές Δεκεμβρίου και με βάση αυτό θα συνταχθεί η αντίστοιχη ΚΥΑ και θα ακολουθήσει ο διαγωνισμός.
 
Τέλος το υπουργείο τονίζει ότι «παρά τη δημοσιονομική στενότητα η κυβέρνηση κατόρθωσε να σχεδιάσει και να υλοποιήσει πρόγραμμα επιδόματος θέρμανσης στοχεύοντας στην ανακούφιση των οικονομικά ασθενέστερων».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.