, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Έτσι θα παίρνεις αμέτρητα likes στις φωτογραφίες σου στα social media!

Ήρθε η ώρα να γίνεις επαγγελματίας φωτογράφος με το premium smartphone!
Τα smartphones ήρθαν για να μείνουν και να εκθρονίσουν τις compact φωτογραφικές μηχανές, καθώς πλέον δεν είναι ανέφικτο οι φωτογραφίες τους να ξεπερνούν ακόμη και αυτές που έχουν τραβηχτεί από κάμερες DSRL. Αυτό επιβεβαιώνεται από τους επαγγελματίες, την πραγματικότητα και την καταιγιστική αύξηση των πωλήσεων. Μπορεί να νομίζεις πως αγγίζει τα όρια της υπερβολής, όμως δεν είναι λίγες οι φορές που ακόμα και ένας επαγγελματίας δεν θα μπορέσει να διακρίνει με χρωματική ανάλυση ποιο καρέ έχει τραβηχτεί από ποιον φακό. Με τη Leica να καινοτομεί και να κάνει την εμφάνιση της με τη φωτογραφία μέσω smartphones, μοιράζοντας την πολύτιμη πολύχρονη εξειδίκευση της, μπήκαμε σε μια νέα τροχιά πραγμάτων.
Ένα ζωντανό παράδειγμα είναι τα ολοκαίνουργια Huawei P10 και P10 Plus , που έρχονται για να επιβεβαιώσουν τους παραπάνω ισχυρισμούς, παίρνοντας τη θέση των πιο ακριβών φωτογραφικών μηχανών DSLR, με τη φωτογραφία του κινητού να αγγίζει την τελειότητα. Η συνεργασία της Huawei με τη Leica γυρίζει σελίδα στη μέχρι πρότινος αγορά των smartphones, λανσάροντας κινητά με ασυναγώνιστα φωτογραφικά χαρακτηριστικά, δίνοντας σου την ευκαιρία για ένα μενού που θα ζηλέψουν όλοι- εναλλακτικές ασπρόμαυρες φωτογραφίες και βραδινές λήψεις με απόλυτη ακρίβεια, πορτρέτα μοναδικά και ζωγραφική με φως.
Και εσύ που διαβάζεις ακόμα αυτό το άρθρο, τότε μάλλον ήρθε η ώρα να γίνεις ο master των tips για μοναδικά καρέ, αν χρησιμοποιείς το P10:
Για μοναδικές selfies: Μπορεί οι selfies να είναι η απόλυτη τάση, αλλά οι περισσότεροι κατασκευαστές δεν προσέχουν το ίδιο τη μπροστινή κάμερα με την πίσω! Για αυτό το λόγο η Huawei κάνει τη διαφορά για τους fans των selfies και δίνει τα χέρια της με τη Leica δημιουργώντας μια μπροστινή κάμερα για smartphone. Ο ολοκαίνουργιος αισθητήρας των 8 Megapixel εξασφαλίζει δυο φορές περισσότερο φως, χαρίζοντας στις φωτογραφίες σου την καθαρότητα και τη ζωντάνια που επιθυμείς ανεξάρτητα αν είναι ημέρα ή νύχτα. Και όταν εσύ και οι φίλοι σου είστε έτοιμοι να πείτε « Δεν βγάζουμε μια selfie;», αρκεί να ανοίξετε τη μπροστινή κάμερα και τα υπόλοιπα θα τα αναλάβει το P10, αλλάζοντας αυτόματα σε λειτουργία ευρυγώνιας λήψης. Τότε η selfie θα γίνει groufie! Τι είναι groufie? Η ομαδική selfie!
Ασπρόμαυρες φωτογραφίες: Η φήμη του Huawei P9 για τη μονοχρωματική λειτουργία του είναι ήδη ευρέως γνωστή. Τώρα με το P10 θα έχεις τη διάθεση σου 20 Megapixel, δηλαδή ένα ακόμα μεγαλύτερο αισθητήρα. Αν θέλεις να δώσεις στη φωτογραφία σου ένα πιο καλλιτεχνικό στυλ, τότε αρκεί να σε ενημερώσουμε πως με το φακό Leica SUMMARIT-Η, που διαθέτει άνοιγμα F2.2 και οπτικό σταθεροποιητή εικόνας, θα έχεις την ευκαιρία να πετύχεις αυτά τα άκρως εντυπωσιακά εφέ! Άλλωστε, όλοι οι επαγγελματίες φωτογράφοι είναι και εκείνοι με τη σειρά τους fan του Leica style!
Ζωγραφική με φως: Μοναδική δυνατότητα στα νέα Huawei smartphones. Και αν αναρωτιέσαι τι δυνατότητες σου δίνουν, να γνωρίζεις πως θα μπορείς να απεικονίσεις τα ίχνη που αφήνουν τα φώτα των αυτοκινήτων τη νύχτα (Car light trails), το γκράφιτι στον αέρα (Light graffiti), φαντάσου να κρατάς ένα κερί που ζωγραφίζει με το φως, να κάνεις λήψεις μοναδικών φωτογραφιών ρεόντων υδάτων (Silky water) ή όταν κρατώντας για παράδειγμα ένα κερί ζωγραφίζουμε με το φως, τη λήψη πραγματικά ξεχωριστών φωτογραφιών ρεόντων υδάτων ή μοναδικά πλάνα από την κίνηση των αστεριών (Star track).
Λειτουργία like a pro: Αν ανήκεις στην κατηγορία των πιο pro-χρηστών του Huawei P10, τότε ήρθε η ώρα να μάθεις πως θα έχεις τον απόλυτο έλεγχο των παραμέτρων των φωτογραφιών σου, χωρίς να υπάρχει καμία διαφορά με τη DSLR, την επαγγελματική φωτογραφική μηχανή. Το ολοκαίνουργιο P10 δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του να τροποποιήσουν το ISO, την ταχύτητα του κλείστρου και το διάφραγμα! Και μια τελευταία συμβουλή: μη διστάσεις να αλλάξεις τις ρυθμίσεις σε χειροκίνητες για να έχεις τον απόλυτο έλεγχο στην έκθεση και στην ισορροπία του λευκού.

#Tags: Facebook

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.