, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Έφυγε» πασίγνωστος Σουηδός ηθοποιός

Πέθανε σε ηλικία μόλις 56 ετών, αφού εδώ κι ένα περίπου χρόνο έπασχε από καρκίνο στον πνεύμονα, o Σουηδός ηθοποιός Μάικλ Νίκβιστ.
Έχοντας κάνει μια από τις πρώτες του κινηματογραφικές εμφανίσεις στο «Together» του Λούκας Μούντισον, ο Μάικλ Νίκβιτς καθιερώθηκε γρήγορα ως ένας από τους πλέον αναγνωρίσιμους ηθοποιούς της Σκανδιναβίας.

imdb

Έγινε ιδιαίτερα γνωστός από το ρόλο του στην ταινία «The Girl with the Dragon Tattoo» (2009) όπου υποδυόταν έναν δημοσιογράφο-ερευνητή ο οποίος συνεργαζόταν με την χάκερ, Λισμπέθ Σάλαντερ.  Στην μεταγενεστέρη αμερικανική εκδοχή της ταινίας τον ρόλο του υποδύθηκε ο Ντάνιελ Κρεγκ.
Η συμμετοχή του στην μεταφορά της τριλογίας του Στιγκ Λάρσον «Millenium» στην οθόνη του πρόσφερε διεθνή αναγνώριση και μια σειρά από ρόλους σε αγγλόφωνες ταινίες όπως στο «Colony», το «Επικίνδυνη Αποστολή – Πρωτόκολλο: Φάντασμα» και το «John Wick».
Μια από τις τελευταίες ταινίες του ήταν το δανέζικο δράμα «You Disappear», ενώ εδώ και καιρό ετοίμαζε την πρώτη του ταινία ως σκηνοθέτης, τα γυρίσματα της οποίας δεν πρόλαβε να ξεκινήσει.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.