, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Όλη η Θεσσαλονίκη ελέγχεται για…τρύπες!


Την…τιμητική της έχει η Θεσσαλονίκη στην απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για τη συγκρότηση ελεγκτικών κλιμακίων για τον έλεγχο φορέων του δημοσίου, η οποία υπογράφεται από τον αναπληρωτή Υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα.




Εκτός από το δήμο Θεσσαλονίκης, που όπως αποκάλυψε πρόσφατα η «Κ» έχει μπει στο στόχαστρο ΣΔΟΕ, εφοριακών και οικονομικών επιθεωρητών στη σχετική λίστα που δημοσιεύει η «Κ» περιλαμβάνονται επίσης: τα νοσοκομεία «Ιπποκράτειο», «Αχέπα», «Θεαγένειο» και «Παπανικολάου». Επίσης ελέγχονται το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας και οι δήμοι Καλαμαριάς, Κορδελιού-Ευόσμου, Πυλαίας-Χορτιάτη, Παύλου Μελά, Νεάπολης-Συκεών και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.  Ο υπουργός, όπως αναφέρεται στο ντοκουμέντο της «Κ» ζητά να ενημερωθεί για τους λόγους για τους οποίους οι παραπάνω φορείς δημιουργούν απλήρωτες υποχρεώσεις, όπως προβλέπεται στο άρθρο 5 του ν. 3871/2010 Πάντως από τους 51 φορείς που ελέγχονται οι 13 είναι…ντόπιοι. Άλλη μια πρωτιά της Θεσσαλονίκης που μας κάνει υπερήφανους (;).
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.