, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Όποιος έχει στοιχεία να τα πάει στη Δικαιοσύνη»απαντά το υπουργείο

Επιμένει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης στην εκδοχή του «τραυματισμού τρομοκρατών κατά τη συμπλοκή και αντίστασή τους» στην Κοζάνη, σε ό,τι αφορά τα εμφανή σημάδια βιαιοπραγίας εναντίον των τεσσάρων συλληφθέντων στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Απαντώντας στην ανακοίνωση της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης αναφέρει ότι όποιος έχει στοιχεία για βασανισμούς συλληφθέντων να τα καταθέσει στη Δικαιοσύνη.

Παράλληλα, κάνει λόγο για «αφορισμούς και ισοπεδωτικές γενικεύσεις εις βάρος της ΕΛ.ΑΣ.» που «είναι εξωφρενικοί και επικίνδυνοι», την ώρα που «η ελληνική κοινωνία μάχεται την τρομοκρατία και τις καταστροφικές συνέπειες που μπορεί να έχει για το επίπεδο ζωής όλων των Ελλήνων πολιτών, θέτοντας σε κίνδυνο την προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και την ανοδική πορεία του Τουρισμού».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης

«Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ή οποιοσδήποτε άλλος διαθέτει στοιχεία στη διάθεσή του για βασανισμούς συλληφθέντων και όχι για τραυματισμούς τρομοκρατών κατά τη συμπλοκή και την αντίστασή τους -ενέργεια για την οποία μεταξύ άλλων βαρυτάτων αδικημάτων επίσης κατηγορούνται- όφειλε ήδη να τα έχει καταθέσει στη Δικαιοσύνη αντί να εκδίδει ανακοινώσεις, ώστε να κινηθούν οι σχετικές διαδικασίες. Οι οποίοι τρομοκράτες, σημειωτέον, έφεραν βαρύτατο οπλισμό και κρατούσαν όμηρο πολίτη. 

Οι υπόλοιποι αφορισμοί, όπως και οι ισοπεδωτικές γενικεύσεις εις βάρος της Ελληνικής Αστυνομίας, με την επίκληση άσχετων με τις συγκεκριμένες συλλήψεις καταγγελιών, είναι εξωφρενικοί αλλά και επικίνδυνοι.

Ισχυρισμοί και γενικεύσεις που υιοθετούνται την ίδια ώρα που η ελληνική κοινωνία μάχεται την τρομοκρατία και τις καταστροφικές συνέπειες που μπορεί να έχει για το επίπεδο ζωής όλων των Ελλήνων πολιτών, θέτοντας σε κίνδυνο την προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και την ανοδική πορεία του Τουρισμού. 
 
Και προκαλεί πραγματικά τεράστια εντύπωση ότι το μόνο που επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ να σχολιάσει για τις συλλήψεις τρομοκρατών και ληστών στον Βελβενδό Κοζάνης, ύστερα από τριήμερη σιωπή, ήταν  να καταγγείλει την Ελληνική Αστυνομία στο σύνολό της!»

 
Πηγή:in.gr

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.