, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Όπου ακούς πολλά κεράσια…


Τα αντιοξειδωτικά, η ισχυρή αντιφλεγμονώδης δράση τους και οι ανθυκυανίνες που περιέχουν κάνουν τα κεράσια μια τροφή πολύτιμη για τον άνθρωπο, ένα φρούτο το οποίο αυτή την εποχή βρίσκεται σε αφθονία.
 
Ένα φλιτζάνι κεράσια αποδίδει σχεδόν 90 θερμίδες και το μεγαλύτερο ποσοστό των θερμίδων προέρχεται από σάκχαρα. Ιδανικό φρούτο για όσους ακολουθούν διατροφή χαμηλή σε θερμίδες αφού τα σάκχαρα που περιέχουν μπορούν να ικανοποιήσουν την αίσθηση του γλυκού χωρίς να επιβαρύνουν τον οργανισμό με θερμίδες.
 
Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη των κερασιών είναι η μεγάλη περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες. Ένα φλιτζάνι κεράσια καλύπτει το 13% της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες διευκολύνουν την πέψη, στη δυσκοιλιότητα, ενισχύουν την απώλεια βάρους ενώ παράλληλα βοηθούν στην πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων και διαφόρων μορφών καρκίνου.
 
Αποτελούν πολύ καλή πηγή βιταμίνης C, που είναι απαραίτητη για το σχηματισμό κολλαγόνου των οστών, και βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου. Περιέχει επίσης β- καροτένιο και μικρές ποσότητες βιταμίνης Κ, βιταμίνης Α και βιταμίνης Β6.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.