, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Όσκαρ Τραγουδιού στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης, αφιέρωμα στα τραγούδια που κέρδισαν βραβείο Όσκαρ από το 1934-1960 θα παρουσιάσει  στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (5ος όροφος) ο δημοσιογράφος Λευτέρης Κογκαλίδης την Δευτέρα 13 Μαρτίου,8 μμ.
Μολονότι η απονομή των Όσκαρ ξεκίνησε το 1929,το ανάλογο βραβείο για το καλύτερο τραγούδι της χρονιάς από κινηματογραφική ταινία απονέμεται από το 1934.
Στο πρόγραμμα που ετοίμασε ο δημοσιογράφος από το προσωπικό του αρχείο  θα παρουσιαστούν σε μεγάλη οθόνη όλα τα βραβευθέντα τραγούδια από το 1934-60,συνολικά 26 συνθέσεις που οι περισσότερες έγιναν και μεγάλες δισκογραφικές επιτυχίες σε ποικίλες  εκτελέσεις.
Το αφιέρωμα, διάρκειας 96 λεπτών, φθάνει ως το 1960, λόγω χρονικών ορίων, αλλά και διότι εκείνη την χρονιά  μια ελληνική δημιουργία, Τα παιδιά του Πειραιά’ ερμηνευμένη από την Μελίνα Μερκούρη στο ‘Ποτέ την Κυριακή’ χαρίζει στην Ελλάδα και στον Μάνο Χατζιδάκι το Όσκαρ Τραγουδιού.
Ενδιαμέσως θα προβληθούν άλλα 25  βραβευμένα τραγούδια που ερμηνεύουν οι Φρανκ Σινάτρα, Λουί Ζουρντάν, Ντόρις Νταίη,Τεξ Ρίττερ, Μπινγκ Κρόσμπυ, Έσθερ Γουήλλιαμς-Ρικάρντο Μόνταλμπαν, Μπομπ Χόουπ, Τζούντυ Γκάρλαντ, Φρεντ Άσταιρ, Άλις Φαίη,κ.α.
Η είσοδος είναι ελεύθερη. Στο υπόγειο του κτηρίου λειτουργεί σταθμός αυτοκινήτων, απ όπου με ανελκυστήρα οι θεατές πηγαίνουν κατευθείαν στον 5 όροφο.
Η επόμενη εκδήλωση και τελευταία της χειμερινής περιόδου είναι μια συναυλία του Έλβις Πρίσλευ από την Χαβάη(1983) με τίτλο Aloha from Hawaii. Θα προβληθεί στις 24 Απριλίου.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.