, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Όσοι συμμετείχαν στις στάσεις εργασίας θα είχαν απολυθεί το επόμενο λεπτό»

Τις έντονες αντιδράσεις του, για τις στάσεις εργασίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, εξέφρασε το κόμμα του Θάνου Τζήμερου, “Δημιουργία Ξανά”. Κατηγορώντας τους υπαλλήλους για απεργία “χωρίς αιτήματα”, τονίζει πως σε περίπτωση που το κόμμα ήταν κυβέρνηση, οι απεργοί “θα είχαν απολυθεί το επόμενο λεπτό”.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος:
ΑΠΕΡΓΕΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ; ΑΠΟΛΥΕΣΑΙ!
Διπλές τρίωρες, δηλαδή εξάωρες στάσεις εργασίας κάνουν σήμερα και αύριο οι “εργαζόμενοι” στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, χωρίς αιτήματα, έτσι για την κόντρα. Στην ανακοίνωσή τους λένε ότι δεν δουλεύουν, διαμαρτυρόμενοι για θέματα… υγιεινής, ασφάλειας και κατάστασης τροχαίου υλικού!
Δεκάδες χιλιάδες πραγματικοί εργαζόμενοι θα ταλαιπωρηθούν στις μετακινήσεις τους, θα ξοδέψουν επιπλέον χρήματα από το υστέρημά τους, θα χάσουν χρόνο και η οικονομία θα ζημιωθεί, για να κάνουν ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής τα “βύσματα” των κομμάτων που επειδή βολεύτηκαν σε μια ΔΕΚΟ νομίζουν ότι αποτελεί και ιδιοκτησία τους.
Εάν η “Δημιουργία, ξανά!” ήταν κυβέρνηση, όσοι συμμετείχαν στις στάσεις εργασίας ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΛΕΠΤΟ. Το τέρας του κρατικού συνδικαλισμού, το οποίο ΟΛΑ τα κόμματα εξέθρεψαν, καθιστά τη χώρα μη κυβερνήσιμη όσο καλές προθέσεις κι αν έχει μια κυβέρνηση. Πολλώ δε μάλλον όταν η σημερινή “κυβέρνηση” υπήρξε ο διαχρονικός θιασώτης κάθε “κινητοποίησης” των κρατικοδίαιτων εργατοπατέρων, όσο παράλογα, αντικοινωνικά ή προσοδοθηρικά κι αν ήταν τα αιτήματά τους.
Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνει μια πραγματικά μεταρρυθμιστική κυβέρνηση είναι η αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου. Ο νέος νόμος θα πρέπει να περιλαμβάνει οπωσδήποτε:
α) αυστηρότατο περιορισμό του εύρους των θεμάτων για τα οποία νομιμοποιούνται να απεργούν οι δημόσιοι λειτουργοί,
β) νομιμοποίηση μιας απόφασης μόνο με το 50% +1 ψήφο των ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ,
γ) επιστροφή ΟΛΩΝ των συνδικαλιστών στην εργασία τους με κατάργηση κάθε απαλλαγής από αυτή
δ) κατάργηση κάθε κρατικής παροχής (αμοιβής, σύνταξης, άδειας, οδοιπορικών) στους συνδικαλιστές
ε) άσκηση κάθε συνδικαλιστικής δραστηριότητας ΕΚΤΟΣ ΩΡΑΡΙΟΥ εργασίας και, φυσικά,
στ) ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΛΥΣΗ χωρίς αποζημίωση σε οποιονδήποτε συμμετέχει σε παράνομη απεργιακή κίνηση, όπως η σημερινή, και ταυτόχρονη αγωγή εναντίον του για ζημία που υπέστη το Δημόσιο, δηλαδή ο φορολογούμενος από την παρανομία του.
Αν δεν γίνουν αυτά, μια παρέα παράνομων θα μπορούν να παραλύουν τη Δημόσια Διοίκηση και τη χώρα όποτε τους καπνίσει ή όποτε τους διατάξει ο κομματικός πάτρωνάς τους.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.