, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Όταν η ΔΑΚΕ συνάντησε τον Μπροκ (ΦΩΤΟ)

Σκληρές αλήθειες για την κατάσταση στα εργασιακά και τη διάλυση της κοινωνικής συνοχής στην Ελλάδα παρουσίασε το απόγευμα στη ΓΣΕΕ ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Νίκος Κιουτσούκης στον επικεφαλής των ευρωπαϊκών συνδικάτων και έναν από τους παλαιότερους ευρωβουλευτές τον γερμανό Έλμαν Μπροκ.

Στη διάρκεια της ωριαίας συνάντησης του με το προεδρίο της ΔΑΚΕ ο ιστορικός ηγέτης του ευρωπαϊκού συνδικαλιστικού κινήματος επεσήμανε ότι το Μνημόνιο δεν έχει καμία τύχη από τη στιγμή που προβλέπει οριζόντιες περικοπές στα εισοδήματα χωρίς καμία προοπτική ανάπτυξης.

Απέδωσε σημαντικές ευθύνες στις πολιτικές ηγεσίες της χώρας λέγοντας ότι “δυστυχώς οι Έλληνες έχουν ταλαιπωρηθεί από τους πολιτικούς τους περισσότερο από οποιονδήποτε λαό της Ευρώπης” ενώ αποκάλυψε ότι αυτή τη στιγμή στις Βρυξέλλες βρίσκονται αδιάθετα 16 δις ευρώ κοινοτικά κονδύλια καθώς δεν υπάρχουν ανάλογα επενδυτικά σχέδια στην Ελλάδα για την απορροφησή τους.

Ο φιλέλληνας γερμανός ο οποίος διατηρεί προσωπική και μακρά φιλία με τον ευρωβουλευτή της ΝΔ Κώστα Πουπάκη , είναι από τους κύριους συνομιλητές της Μέρκελ ( σσ την οποία μάλιστα συνάντησε χθες) και μετέφερε μήνυμα συμπαράστασης αλλά και αναγκαιότητας για μεταρρυθμίσεις με κάθε κόστος “ανεξάρτητα αν η χώρα μείνει στο ευρώ ή όχι”.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.