, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αγωγή υγείας σε δημοτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης

Πρόγραμμα αγωγής υγείας σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης υλοποιεί από τις 21 Νοεμβρίου και έως το τέλος της σχολικής χρονιάς, ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, με στόχο την πρόληψη και τη  προαγωγή της υγείας των μαθητών.
Τα θέματα που πραγματεύεται το πρόγραμμα, κατόπιν αιτημάτων των σχολείων και τα οποία εφαρμόζονται με βιωματικές παιδαγωγικές μεθόδους είναι:

  • Υγιεινή σώματος, πλύσιμο χεριών, πρόληψη μετάδοσης μικροβίων, για παιδιά Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ τάξεων δημοτικού.
  • Υγιεινή σώματος, μετάβαση στην εφηβεία, για παιδιά Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων δημοτικού
  • Υγιεινή σώματος – Ηπατίτιδα Α΄ (πρόληψη – μέτρα προστασίας), για παιδιά Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων δημοτικού
  • Παιδική παχυσαρκία, για παιδιά Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων δημοτικού
  • Αυτισμός, για παιδιά Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων δημοτικού
  • Διατροφή – άσκηση «Όχι στο κάπνισμα», για παιδιά Ε΄ και  ΣΤ΄ τάξεων  δημοτικού
  • Στοματική υγιεινή για παιδιά Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ τάξεων δημοτικού

 
Τα παιδιά όλων των τάξεων των σχολείων που εντάσσονται στο πρόγραμμα, θα κάνουν έναν ολοκληρωμένο οδοντιατρικό έλεγχο και έλεγχο οπτικής οξύτητας. Οι μαθητές των σχολείων  που βρίσκονται πλησίον των Δημοτικών Ιατρείων θα μπορούν να πάρουν μέρος και σε θεραπεία φθορίωσης.
Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενίσχυση και εδραίωση συμπεριφορών υγείας και στην εφαρμογή αποτελεσματικών παιδαγωγικών μεθόδων ανάλογα με τις ηλικιακές ομάδες των μαθητών και υποστηρίζεται από εξειδικευμένους φροντιστές υγείας (επισκέπτρια υγείας, καρδιολόγο, υγιεινολόγο) καθώς και από τον οφθαλμίατρο και τον οδοντίατρο των Δημοτικών Ιατρείων.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.