, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Πρόστιμο 240 ευρώ ζητούσε από άνεργη ο ΟΑΣΘ!

Του Λευτέρη Ζαβλιάρη

Την ακύρωση προστίμου που επιβλήθηκε από ελεγκτή του ΟΑΣΘ σε άνεργη γυναίκα πέτυχε με παρέμβαση της η Λαϊκή Επιτροπή Συκεών στη διοίκηση του οργανισμού.

Συγκεκριμένα, της επιβλήθηκε πρόστιμο γιατί επιβιβάστηκε σε λεωφορείο της γραμμής, για να πάει στο σπίτι της, χωρίς εισιτήριο.

Το πρόστιμο – με τις προσαυξήσεις – έφτασε μάλιστα στο ποσό των 240 ευρώ, με την απειλή μάλιστα της παραπέρα αύξησης της απαίτησης, μέσω δικαστικής οδού.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Λαϊκή Επιτροπή Συκεών, η γυναίκα αυτή παραμένει άνεργη τα τελευταία τρία χρόνια, ζει σε ένα σπίτι που δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα και τρέφεται από τα συσσίτια.

«Εφόσον κάποιος είναι άνεργος με επίσημα έγγραφα από τον ΟΑΕΔ, το πρόστιμο διαγράφεται», εξηγεί στο karfitsa ο πρόεδρος του δ.σ. του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης. Όπως λέει κ. Στεφανίδης, μπορούν να έρχονται είτε οι ίδιοι οι άνεργοι με τα δικά τους έγγραφα, είτε οι εκπρόσωποι τους.

Είναι αξιοσημείωτο πάντως ότι η περίπτωση να μην πληρώνουν εισιτήριο ή κάποιο χαμηλό αντίτιμο οι άνεργοι στη Θεσσαλονίκη για να μετακινούνται με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, είναι εξαιρετικά απίθανη. «Κάτι τέτοιο δεν γίνεται, γιατί πολύ απλά δεν μας το επιτρέπει ο νόμος», σημειώνει ο κ. Στεφανίδης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την ίδια ώρα, η ανεργία στη Θεσσαλονίκη, ξεπερνά το 35%.

 

#Tags: ΟΑΣΘ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.