, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αλλαγές στο τηλεφωνικό σύστημα ραντεβού του ΕΟΠΥΥ

Νέο σύστημα τηλεφωνικών ραντεβού για τον ΕΟΠΥΥ, με στόχο τη μείωση του σημερινού τιμολογίου ή ακόμα και τη μηδενική συμμετοχή του ασφαλισμένου, επεξεργάζεται η διοίκηση του Οργανισμού.
«Ο ΕΟΠΥΥ δεν είναι οργανισμός για να βγάλει κάποιος χρήματα στην πλάτη του ασφαλισμένου», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Μάριος Σαλμάς, τονίζοντας ότι δεν είναι ικανοποιημένος για τη διαδικασία των τηλεφωνικών ραντεβού που είχε επιλεγεί από την προηγούμενη ηγεσία.
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είπε ότι πρέπει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες μεταβίβασης της περιουσίας των ήδη ενταγμένων ταμείων στον ΕΟΠΠΥ και να εκδοθούν οι αποφάσεις που αφορούν τη μετάταξη του προσωπικού. Επίσης, ο ΕΟΠΥΥ θα προχωρήσει στην αξιολόγηση των παρόχων υπηρεσιών υγείας (γιατρών, διαγνωστικών κέντρων, κλινικών και νοσοκομείων) ως προϋπόθεση για τη σύναψη συμβάσεων. Ακόμη, θα συσταθεί ομάδα διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ με παρόχους υπηρεσιών υγείας.
Ο κ. Σαλμάς αναφέρθηκε, επίσης, στα προβλήματα που είχε ο ΕΟΠΥΥ από τη δημιουργία του. «Με λιγότερα χρήματα εξισώθηκαν προς τα πάνω οι παροχές του. Οι δαπάνες του ήταν μεγαλύτερες από τα έσοδά του», είπε και ανακοίνωσε ότι θα προωθήσει νομοθετική ρύθμιση για την απευθείας είσπραξη των εισφορών υγείας των Ταμείων.
Ο κ. Σαλμάς δήλωσε ότι από την 1η Μαρτίου, ο ΕΟΠΥΥ θα σταματήσει να αποζημιώνει υγειονομικό υλικό που δεν φέρει πιστοποίηση με barcode (ταινία γνησιότητας) και τόνισε ότι θα μπει τέλος στη σπατάλη. «Αν καταρρεύσει ο ΕΟΠΥΥ», σημείωσε, «θα καταρρεύσουν και τα νοσοκομεία».
Πηγή : tovima.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.