, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Αλλαγή με αστερίσκους στο ελληνικό ποδόσφαιρο»

Του Βασίλη Μάστορα
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η παράταξη του κ. Βαγγέλη Γραμμένου θα είναι αυτή η οποία και θα πλειοψηφήσει στις προσεχείς εκλογές της ΕΠΟ (18/8). Άλλωστε για να χάσει η παράταξη Γραμμένου θα πρέπει να υπάρξει και αντίπαλος. Μέχρι στιγμής άλλη υποψηφιότητα δεν υπάρχει. Η μόνη κίνηση, η οποία όμως δεν έχει σοβαρό υπόβαθρο, είναι αυτή του πρώην βουλευτή της Ν. Δημοκρατίας Γιώργου Καλατζή. Δηλώνει ότι θα είναι υποψήφιος, χωρίς όμως να απαντάει στο ερώτημα ποια Ένωση θα τον προτείνει και ποιες έχει στο πλευρό του. Άρα περισσότερο ως μία επικοινωνιακή κίνηση φαντάζει και λιγότερο ως μία προσπάθεια ουσίας με στόχο να κερδίσει τις εκλογές. Βεβαίως επειδή οι παράγοντες των ΕΠΣ δεν φημίζονται για τη σταθερότητα των θέσεων τους δεν αποκλείονται εκπλήξεις, αλλά όχι τόσο εντυπωσιακές που να αλλάξουν το προβλεπόμενο εκλογικό αποτέλεσμα.
Άλλο όμως είναι το σοβαρό ζήτημα που έχει σχέση με την επόμενη μέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι αποφάσεις της ΠΔΕ της ΕΠΟ σε συνεργασία με FIFA/UEFA οι οποίες στην ουσία βάζουν υπό εποπτεία το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εξέλιξη καθόλου τιμητική και η ντρίμπλα του συστήματος ώστε η νέα διοίκηση να μην έχει την απόλυτη εξουσία του εγχώριου επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Εκείνο που έχει μεγαλύτερη αξία είναι το γεγονός ότι αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ ανέλαβε ένας αμφιλεγόμενος Πορτογάλος βετεράνος διαιτητής, ο  Μέλο Περέιρα. Είναι η δεύτερη φορά, μετά την αποτυχημένη παρουσία του Χιου Ντάλας, που ένας ξένος μπαίνει επικεφαλής της ελληνικής διαιτησίας. Τι υπάρχει όμως στο βιογραφικό του Περέϊρα; Σε συνέντευξή του στην ισπανική «As» ο συμπατριώτης του διαιτητής Μάρκο Φερέιρα κατηγόρησε τον Πορτογάλο πως «στηρίζει» την Μπενφίκα, προσέχοντας ιδιαίτερα τους ορισμούς στα παιχνίδια της. Υποστήριξε μάλιστα ότι υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία γιατί «σφύριξε» τρεις φορές την Μπενφίκα και έχασε τις δύο!
Με το ορισμό του Περέϊρα στην ΚΕΔ το μήλον της έριδος μεταξύ των ιδιοκτητών των ΠΑΕ θεωρητικά έχει μία επίφαση αξιοπιστίας. Η πράξη όμως μπορεί να δείξει άλλα πράγματα.
Το δεύτερο θέμα που έχει ενδιαφέρον είναι ο ορισμός τριμελούς Επιτροπής με μέλη έναν Μαλτέζο, έναν Ισπανό με αλβανικές ρίζες και πρόεδρο έναν Αυστριακό, η οποία θα ελέγχει την εφαρμογή του αναθεωρημένου καταστατικού της ΕΠΟ και τη γενικότερη λειτουργία της!
Μετά απ’ όλα αυτά μπαίνει ένα ερώτημα: πού θα ασκήσει πολιτική η νέα διοίκηση της Ε.Π.Ο;
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.