, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ανέβηκε επικίνδυνα η στάθμη στον Έβρο

Εβρος Ανέβηκε επικίνδυνα η στάθμη του ποταμού Έβρου σε επιφυλακή  έχουν τεθεί το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και οι υπηρεσίες της περιφέρειας.  Οι συνεχιζόμενες και έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην Τουρκία, τη Βουλγαρία και την περιοχή του Έβρου, είχαν ως συνέπεια την αύξηση της στάθμης των παραποτάμων που χύνονται στον Έβρο.

  Το μεσημέρι, στον σταθμό του Πυθίου το ύψος του νερού μετρήθηκε στα 5,30 μ., δέκα εκατοστά πάνω από το όριο συναγερμού, στους Κήπους η στάθμη έφτασε τα 4,75 μ., με όριο επιφυλακής τα 4,70 μέτρα και στο Πέταλο τα 5 μ., με όριο επιφυλακής τα 5, 60 μέτρα.

  Την ίδια ώρα, λόγω των βροχοπτώσεων, μεγάλοι όγκοι υδάτων έχουν συγκεντρωθεί στα φράγματα Ιβαϊλοβγκραντ και Στουντέν Κλάντενετς της Βουλγαρίας, όπου η πληρότητά τους ξεπέρασε το 100%, με συνέπεια την αποδέσμευση νερών από τους υπερχειλιστές.

  Το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της περιφερειακής ενότητας Έβρου ενημερώνει ήδη τους παραποτάμιους Δήμους και τους κατοίκους τους να μην πλησιάζουν τους χειμάρρους, τον ποταμό Έβρο και τα αναχώματα και να απομακρύνουν έγκαιρα κάθε είδους ζωικού κεφαλαίου, μηχανήματα και εργαλεία. Το αντιπλημμυρικό έργο που βρίσκεται περιμετρικά του ποταμού Κοσύνθου στην Ξάνθη υποχώρησε σε ένα του τμήμα μετά και την ισχυρή βροχόπτωση που σημειώθηκε στην περιοχή την Παρασκευή.

   Το κομμάτι που υποχώρησε βρίσκεται στο ύψος του δημοτικού Γυμναστηρίου αμέσως μετά τις σιδηροδρομικές γραμμές του ΟΣΕ.

 Προς το παρόν η διέλευση των οχημάτων πραγματοποιείται κανονικά, αν και έχει υποχωρήσει σε μικρή έκταση το χώμα παραπλεύρως του δρόμου, ενώ παράλληλα εφιστάται προσοχή στους οδηγούς που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο να μην πλησιάζουν κοντά στο σημείο.

Πηγή Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.