, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αναστέλλει την επένδυση στις Σκουριές η Eldorado Gold

Σε αναστολή της επένδυσης στις Σκουριές Χαλκιδικής προχωρά εκ νέου ο όμιλος Eldorado Gold, ο οποίος θα περιοριστεί στις εργασίες συντήρησης του έργου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ομίλου, η εξέλιξη είναι σε συνέχεια της μη έκδοσης από το υπουργείο Περιβάλλοντος των απαιτούμενων αδειών για την εγκατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού που αφορά το εργοστάσιο στις Σκουριές, όπως και για ζητήματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, την μετακίνηση των αρχαιοτήτων από την περιοχή.
Η Eldorado υπέβαλε, όπως σημειώνει η ανακοίνωση, τρεις προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας με στόχο την προάσπιση των νόμιμων δικαιωμάτων της. Ζητά, δηλαδή, δικαστική προστασία εναντίον της αποτυχίας του υπουργείου Περιβάλλοντος -όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση- όσον αφορά την έκδοση των αδειών ρουτίνας, οδηγώντας σε αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην ανάπτυξη του έργου των Σκουριών.
Tέλος, η εταιρεία έχει υποβάλει αίτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του υπουργείου Περιβάλλοντος, λόγω της μη συμμόρφωσής του με προγενέστερες αποφάσεις που έχουν εκδοθεί από το ΣτΕ.
“Η εξέλιξη της πρώτης φάσης του έργου της Ολυμπιάδας με την αποκατάσταση και τον καθαρισμό όλων των αποθέσεων από τις προηγούμενες εκμεταλλεύσεις και η μετάβαση στην εμπορική παραγωγή στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης ανάπτυξης του έργου, εντός τριμήνου, φανερώνουν αφενός την δέσμευσή μας προς τις υψηλές περιβαλλοντικές προδιαγραφές και αφετέρου την μακροχρόνια και ουσιαστική σχέση μας με την ελληνική κοινωνία, όπως και την ικανότητά μας να δημιουργούμε και να διαχειριζόμαστε μεταλλευτικές δραστηριότητες στην Ελλάδα. Οι πρώτες ενδείξεις της γεωλογικής έρευνας στο Στρατώνι, για την παράταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας, είναι θετικές” σημειώνει η Eldorado στην ανακοίνωσή της.
Ο George Burns, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eldorado Gold, δήλωσε σχετικά: “Παρά το γεγονός ότι έχουμε επιτύχει καλή πρόοδο στο μεταλλείο της Ολυμπιάδας, διεκδικούμε τις απαραίτητες άδειες και την κυβερνητική στήριξη ως βασικά προαπαιτούμενα για να συνεχίσουμε την επένδυσή μας στις Σκουριές. Συνεπώς, κινούμε τις νομικές διαδικασίες προκειμένου να θωρακίσουμε τα έννομα δικαιώματά μας, συνεχίζοντας παράλληλα την προσπάθειά μας να επιλύσουμε τα εκκρεμή ζητήματα μέσω του συνεχιζόμενου διαλόγου”.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.