, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

"Ανεβαίνουν οι τόνοι" και γίνονται… προεκλογικοί στον κεντρικό δήμο!

Οι ειδικοί της επικοινωνίας, ενόψει… εκλογών – όπως λένε – θεωρούν ότι η αντιπολίτευση στον κ Μπουτάρη είναι επιβεβλημένη σε μία πόλη που δεν παράγει πολιτικές εδώ και πολλά χρόνια / φωτο Σάββας Αυγητίδης
Απολογισμό έργου άρχισε να κάνει ο επικεφαλής δημοτικής παράταξης και βουλευτής της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Σε μακροσκελέστατη ανακοίνωση -με αφορμή εκδήλωση του για… τρία χρόνια στο δήμο- σημειώνει ότι… “δικαιώνει τους Θεσσαλονικείς σε αντίθεση με την… αποτυχημένη διοίκηση Μπουτάρη”! Ο κ. Σταύρος Καλαφάτης, δεν είναι ο μόνος που έχει… απέναντι του τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Κι άλλοι “γαλάζιοι” της πόλης, πολιτευτές κυρίως, τον έχουν “στο… στόχαστρο” προκειμένου να παρουσιάσουν τις θέσεις και αντιθέσεις τους με τον αυτοδιοικητικό που τα έχει καλά σχεδόν με όλα τα κόμματα και τους αρχηγούς! Οι ειδικοί της επικοινωνίας, ενόψει… εκλογών – όπως λένε – θεωρούν ότι η αντιπολίτευση στον κ Μπουτάρη είναι επιβεβλημένη σε μία πόλη που δεν παράγει πολιτικές εδώ και πολλά χρόνια.
Ο κ Καλαφάτης, έδωσε στο απολογιστικό του σημείωμα, τη βάση στην οποία θα κινηθούν κι άλλοι βουλευτές και πολιτευτές, τώρα που “πιάνουν οι ζέστες” και ανεβαίνει ο υδράργυρος στα πολιτικά δρώμενα. Μεταξύ άλλων γράφει ο βουλευτής: “Ο πολίτης, πλέον, καταλαβαίνει αυτό που λέγαμε από το 2014: Ότι ο σημερινός δήμαρχος Θεσσαλονίκης και η διοίκησή του, είναι ένα επικοινωνιακό προϊόν, χωρίς ουσιαστική χρησιμότητα για την πόλη. Δεν περιοριστήκαμε σε μια χαιρέκακη υπόδειξη λαθών και αποτυχημένων επιλογών. Καταθέσαμε προτάσεις, κάποιες εκ των οποίων υποχρεώθηκε να υιοθετήσει η διοίκηση, προσπαθήσαμε πολλές φορές να προλάβουμε λάθη και να συμβάλλουμε σε διορθωτικές κινήσεις, ακόμα και να στηρίξουμε επιλογές της διοίκησης, όποτε κρίναμε ότι υπηρετούν τον καλό της πόλης.Ό,τι έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στην πόλη σε επίπεδο υποδομών, η παραλία, η αλάνα της Τούμπας, το Δημαρχιακό Μέγαρο, είναι έργα στα οποία ο δήμαρχος δεν συνέβαλε ούτε καν ως Δημοτικός σύμβουλος. Ορισμένα ακόμη τα λοιδόρησε και τα πολέμησε, αλλά αναγκάστηκε να τα αποδεχτεί όταν είδε ότι ο κόσμος τα αγκάλιασε και τα αγάπησε…”
Ο κ Καλαφάτης εμμέσως υποστήριξε το έργο του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, του οποίου υπήρξε στενός συνεργάτης ενώ θύμισε – όπως είπε – τις… ήττες Μπουτάρη: “Την ανικανότητα της αντιμετώπισης της κακοκαιρίας και την προσπάθεια να υποβαθμιστεί η υπόθεση με ανέκδοτα για «παγωμένο αλάτι». Την αδυναμία να οργανωθούν Χριστουγεννιάτικες γιορτές για όλους και την πορεία από το δένδρο που βούλιαξε στον εορτασμό χωρίς… παρουσία Θεσσαλονικέων. Τη μετατροπή σε επικοινωνιακό σήριαλ… χωρίς σενάριο της διεκδίκησης της 1ης Προβλήτας από το δήμο Θεσσαλονίκης. Το όνειρο για Μικρά Δημαρχεία που έσβησε. Την αστοχία των έργων συντήρησης.Την ανοχή σε παραβατικές συμπεριφορές που οδηγεί σε εγκληματικότητα. Την αδυναμία σύνταξης κανονιστικών διατάξεων για το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων. Τις αντιφατικές δηλώσεις του δημάρχου για τη Νέα Παραλία. Τις ενδοπαραταξιακές κόντρες και το μνημόνιο που φόρτωσε στους Θεσσαλονικείς, με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την Παγκόσμια Τράπεζα. Τα λάθη στην ένταξη έργων σε προγράμματα ΕΣΠΑ και στους όρους διαγωνισμών. Τις προσωπικές δεσμεύσεις του δημάρχου για τη δημιουργία αποτεφρωτηρίου νεκρών και τελεφερίκ, που δεν έχουν υλοποιηθεί μετά από επτά χρόνια διοίκησης”
Υποψήφιος δήμαρχος της ΝΔ ποιος θα είναι;
Πολλοί πιστεύουν ότι η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη θα στηρίξει… Γιάννη Μπουτάρη. Τόσο γιατί η κα Ντόρα Μπακογιάννη στήριξε στην πρώτη θητεία τον σημερινό δήμαρχο – και με “Μπακογιαννικό” στη διοίκηση (Στ. Αβραμίδη) όσο και γιατί ο νυν δήμαρχος Θεσσαλονίκης υποστήριξε στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δημιουργώντας… μόνιμο ρήγμα στη σχέση του με τον περιφερειάρχη και… ανιψιό του Απόστολο Τζιτζικώστα. Σήμερα, πολλοί δεξιοί θεωρούν ότι οι θέσεις του κ Μπουτάρη – περί ιδιωτικών πρωτοβουλιών και επενδύσεων – είναι γαλάζιες θέσεις ανάπτυξης και “δεν θα πέσουν από τα σύννεφα” σε ενδεχόμενο γαλάζιας υποστήριξης του. (Άλλωστε και η κα Φωτεινή Πιπιλή το είχε προτείνει ξεκάθαρα στο παρελθόν, μαζί με άλλα λιγότερο προβεβλημένα στελέχη της ΝΔ.) Ωστόσο, στην ανακοίνωση του ο κ Καλαφάτης, δεν μιλάει για την… ταμπακιέρα. Δηλαδή αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος κι αν προτίθεται να εγκαταλείψει για το δήμο τη Βουλή. Λέει μόνο πως «δεν ήταν και λίγοι όσοι είδαν υψηλό πολιτικό ρίσκο στην απόφασή του να δώσω λύση στο αδιέξοδο που δημιουργούσε η δυστοκία ανεύρεσης εκείνου που θα έδινε μια μάχη, για πολλούς χαμένη από τα αποδυτήρια, για το δήμο Θεσσαλονίκης. Στην πολιτική, όμως, πρέπει να δίνεις τις μάχες όχι σύμφωνα με το τι συμφέρει και εξυπηρετεί εσένα, αλλά τι είναι καλό για το σκοπό που υπηρετείς. Προτιμώ να δίνω μάχες με σημαία την Αλήθεια και ας χάνω, παρά να κερδίζω με οδηγό το ψέμα. Γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι η αλήθεια, στο τέλος επιβραβεύει όποιους την υπηρετούν».
Σχολιάζοντας τη θέση αυτή, τόσο στελέχη της ΝΔ όσο και της διοίκησης Μπουτάρη, απάντησαν ότι “ο κ Καλαφάτης μόνο… χαμένος δεν βγήκε από το δήμο και τη διεκδίκηση του πριν από τρία χρόνια. Τον στήριξαν τόσο το κόμμα όσο και οι υποψήφιοι του-γνωστοί ΝΔκρατες,  ενώ την ίδια ώρα βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας προκειμένου να διατηρήσει ψήφους για το κοινοβούλιο…”
Παράλληλα πολλά βουλευτικά και πολιτικά γραφεία οργανώνονται για να “εκδράμουν” στις περιφέρειες Θεσσαλονίκης γιατί όπως εκτιμούν οι προσεχείς εκλογές, θα φέρουν τα πάνω κάτω. Όπως μας είπε “Καραμανλικός” της πόλης “Μόνο η περίπτωση Μαρία Σπυράκη είναι ενδεικτική της κατάστασης που διαμορφώνεται. Η ευρωβουλευτής και δημοσιογράφος είναι από τους πολύ στενούς συνεργάτες του σημερινού προέδρου της ΝΔ αλλά και με δική της ακτινοβολία, τόσο λόγω του mega όσο και των ξεκάθαρων και… συνεχών θέσεων που τολμά να παίρνει σε αντίθεση με άλλους εκλεγμένους της κεντρικής Μακεδονίας οι οποίοι περιμένουν λίγο πριν τις εκλογές για να εμφανισθούν στα ΜΜΕ και στην κοινωνία. Αν κατέβει σε δήμο ή Α΄Θεσσαλονίκης, θα… ανατρέψει πολλά και πολλούς”

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.