, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

"Ανεπιθύμητο το γραφείο πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη"

 
Ανακοίνωση με αφορμή την αυριανή επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια του πρωθυπουργικού γραφείο στην πόλη, εξέδωσε η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης.
“Η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης δηλώνει ότι το Πρωθυπουργικό Γραφείο που θα εγκαινιαστεί αύριο, είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟ στην πόλη μας, και ήδη απαξιωμένο στη συνείδηση των πολιτών”, αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της η ΛΑΕ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
“Την  πόλη μας επισκέπτεται αύριο ο πρωθυπουργός, προκειμένου να εγκαινιάσει το Πρωθυπουργικό Γραφείο στη Θεσσαλονίκη.
Παρά τις αρχικές δηλώσεις του κ. Τσίπρα ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα είναι ολιγομελής και λειτουργική, τις οποίες δεν τήρησε, όπως και άλλες, προχωρά σε μια πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα σύλληψη, να εγκαθιδρύσει πρωθυπουργικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη!
Εκτός από τις αρχικές του δηλώσεις στη συνάντησή του με τους  παραγωγικούς φορείς της Θεσ/κης και της Β. Ελλάδας το Σεπτέμβρη, ότι το πρωθυπουργικό γραφείο θα πραγματοποιεί συναντήσεις μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς και ότι θα έχει διεθνή (!!!) ρόλο  και θα πραγματοποιεί συναντήσεις με τους βαλκάνιους ηγέτες (!!!), έκτοτε, τίποτε άλλο δεν ανακοινώθηκε επίσημα, και κανείς δε γνωρίζει το πραγματικό αντικείμενο του γραφείου αυτού, ούτε τις πραγματικές ανάγκες που οδήγησαν στη σύστασή του.
Η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης, πληροφορεί τον κ. Τσίπρα, ότι η πόλη της Θεσσαλονίκης:
είναι μια από τις πόλεις με τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας στη χώρα μας, και μάλιστα στη νεολαία,
είναι η πόλη με τις δεκάδες χιλιάδες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που έκλεισαν και συνεχίζουν να κλείνουν την περίοδο των μνημονιακών πολιτικών, που και ο ίδιος και η κυβέρνησή του εφαρμόζουν, οδηγώντας χιλιάδες μικροεπαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενος στη φτώχεια, χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία,
είναι η πόλη των φοιτητών, που εξαιτίας των διαρκώς συρρικνούμενων οικογενειακών εισοδημάτων τους, και την αύξηση του κόστους ζωής και σπουδών, αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους,
είναι η πόλη των νοσοκομείων όπου οι ασθενείς αναγκάζονται να κάνουν «δωρεές» από χειρουργικά είδη μέχρι και σεντόνια, προκειμένου να νοσηλευθούν,
είναι η πόλη των αστέγων που κοιμούνται στα πεζοδρόμια ακόμη και κεντρικών της δρόμων,
είναι η πόλη των μεταναστών που συνωστίζονται σε ακατάλληλα camp και χάνουν τις ζωές τους προσπαθώντας να ζεσταθούν,
είναι η πόλη του Σ.Β.Β.Ε. οι οποίοι, πρώτοι απ όλους, «διεκδίκησαν» να εφαρμοστεί στην περιοχή Ειδική Οικονομική Ζώνη με εργασιακές σχέσεις γαλέρας,
είναι η πόλη που ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ, όπως και καμιά πόλη στη χώρα μας, γιατί η καθειμαγμένη κοινωνία, που «σηκώνει» στις πλάτες της τρία μνημόνια, και βλέπει να έρχεται και τέταρτο, γνωρίζει πολύ καλά ότι  δε σώζεται με κινήσεις εντυπωσιασμού και φαντεζί πρωθυπουργικά γραφεία, τα οποία μόνον τη βολή κάποιων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να εξασφαλίσουν.
Η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης δηλώνει ότι μόνον η συντριβή της κυβέρνησης και όλου του πολιτικού και οικονομικού μνημονιακού μπλοκ, και η εφαρμογή μιας πολιτικής κατάργησης των μνημονίων, διαγραφής του χρέους με παύση πληρωμών, εξόδου από τη φυλακή της ευρωζώνης και ρήξης με την Ε.Ε., γενναίας σεισάχθειας των λαϊκών χρεών, ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας και προστασίας της λαϊκής περιουσίας, εθνικοποίησης των τραπεζών με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο, δημόσιας παιδείας και υγείας με επαρκή χρηματοδότηση, παραγωγικής ανασυγκρότησης και μετασχηματισμού της οικονομίας της χώρας σε προοδευτική κατεύθυνση, μπορεί να δώσει διέξοδο από την κρίση σε όφελος των πλατιών λαϊκών στρωμάτων της πόλης μας και όλης της χώρας.
Μ αυτήν την έννοια, η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης δηλώνει ότι το Πρωθυπουργικό Γραφείο που θα εγκαινιαστεί αύριο, είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟ στην πόλη μας, και ήδη απαξιωμένο στη συνείδηση των πολιτών”.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.