, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Ανησυχήσαμε όταν έπεσε το ρεύμα», λέει η διοικήτρια του Γ. Γεννηματάς

Της Έλενας Καραβασίλη 
Ολιγόλεπτη διακοπή ρεύματος σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί, λόγω βλάβης που παρουσιάστηκε σε υπόγειο καλώδιο της ΔΕΗ. (Διαβάστε περισσότερα εδώ). Παρά το γεγονός ότι όλα τα νοσοκομεία διαθέτουν γεννήτριες έτσι ώστε να μη τεθεί σε κίνδυνο η ζωή των ασθενών, όταν ένα νοσοκομείο λειτουργεί με γεννήτρια οι ιατρικές εργασίες που μπορούν να γίνουν, περιορίζονται.
«Οι γεννήτριες που διαθέτουν όλα τα νοσοκομεία, ενεργοποιούνται άμεσα σε περίπτωση που “πέσει” το ρεύμα. Με το που παρουσιάσει βλάβη η ΔΕΗ, οι γεννήτριες μπαίνουν αυτόματα σε λειτουργία, απλώς σε αυτή την περίπτωση, καλύπτουμε τα αναγκαία. Καμία μονάδα δε μένει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Όμως δε μπορούν να γίνουν κάποιες συγκεκριμένες εργασίες. Για παράδειγμα όταν δουλεύει η γεννήτρια, δε μπορεί να γίνει μαγνητική και αξονική τομογραφία για εκείνο ντο χρονικό διάστημα, είναι θέμα τάσης που “τραβάει” το κάθε μηχάνημα. Όποτε όμως συμβαίνει κάτι τέτοιο, η ΔΕΗ επεμβαίνει άμεσα χωρίς καθυστερήσεις», λέει στο Karfitsa.gr o διοικητής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Αναστάσιος Σπανός. Παράλληλα ξεκαθαρίζει, πως στην ολιγόλεπτη διακοπή ρεύματος που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί, δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα στη λειτουργία του νοσοκομείου.
Η διοικήτρια του νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς, Μελπομένη Τσούγκα, ομολογεί πως για λίγα λεπτά ανησύχησε όταν έπεσε το ρεύμα. «Καλέσαμε άμεσα τη ΔΕΗ, η οποία όμως μας είπε πως δε γνωρίζουν σε πόση ώρα θα αποκατασταθεί η βλάβη. Έτσι ειδοποιήσαμε αμέσως την τεχνική υπηρεσία να δει τις γεννήτριες. Τελικά όμως δε χρειάστηκε καθώς το ρεύμα επανήλθε άμεσα. Μικρές διακοπές ρεύματος συμβαίνουν συχνά, μας ανησύχησε όμως το γεγονός ότι η ΔΕΗ δε μπορούσε να προσδιορίσει το χρόνο αποκατάστασης της βλάβης. Φυσικά έχουμε τις γεννήτριες –οι οποίες και συντηρούνται- όταν όμως έχουμε για παράδειγμα ένα μεγάλο χειρουργείο και μας ενημερώσουν πως το ρεύμα θα επανέλθει μετά από τέσσερις ώρες, τότε σε εκείνη την περίπτωση, πρέπει να συζητήσουμε με γιατρούς και αναισθησιολόγους αν θα πραγματοποιηθεί το συγκεκριμένο χειρουργείο ή αν θα πρέπει να αναβληθεί για την ασφάλεια του ασθενούς. Βέβαια αυτό μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί».
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.