, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ανησυχία για το κρούσμα φυματίωσης


Αναστάτωση και ιδιαίτερη ανησυχία έχει προκληθεί με τον εντοπισμό κρούσματος φυματίωσης σε γνωστό εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας. Ο εργαζόμενος ήδη νοσηλεύεται υπό θεραπευτική αγωγή στο νοσοκομείο «Η Σωτηρία».
Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Δ/νση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Αττικής, η οποία με αφορμή το παραπάνω κρούσμα φυματίωσης, προέβη άμεσα στις εξής ενέργειες:
-Στον προληπτικό έλεγχο με δερμοαντίδραση mantoux όλων των εργαζομένων στο εστιατόριο. Από τους 18 εργαζομένους που ελέγχθηκαν, οι 9 βρέθηκαν με θετική mantoux και παραπέμφθηκαν για περαιτέρω εργαστηριακό έλεγχο, του οποίου τα αποτελέσματα αναμένονται.
-Στους εργαζομένους που βρέθηκαν αρνητικοί στον προληπτικό έλεγχο με δερμοαντίδραση mantoux, δόθηκε οδηγία, να λάβουν φαρμακευτική αγωγή για ένα μήνα προληπτικά.
-Στους εργαζομένους που βρέθηκαν θετικοί στη δερμοαντίδραση mantoux, δόθηκε οδηγία να καλυφθούν προληπτικά με φαρμακευτική αγωγή όλο το συγγενικό τους περιβάλλον, καθώς και τα άτομα που ήρθαν σε στενή επαφή μαζί τους.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.