, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα κατάρτισης 35.000 νέων

Ανοίγει στις 10:00 το πρωϊ της Δευτέρας η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα κατάρτισης 35.000 νέων έως 29 ετών. Χρονικό περιθώριο υπάρχει μέχρι τις 20 Μαίου. Δείτε τις τελευταίες λεπτομέρειες και τις διευκρινήσεις του υπουργείου Εργασίας.

Το τελευταίο διάστημα, οι άνεργοι νέοι κλήθηκαν να υποβάλλουν αιτήσεις σε ιστοσελίδες ιδιωτικών εταιρειών που έσπευσαν να συγκεντρώσουν αιτήσεις πριν καν ανακοινωθεί επίσημα το πρόγραμμα από το υπουργείο Εργασίας.

Γι’ αυτό, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δείξουν πολύ μεγάλη προσοχή: Αιτήσεις σε ημερομηνία προγενέστερη των προαναφερόμενων και σε οποιαδήποτε άλλη ιστοσελίδα πέραν την επίσημη σελίδα του υπουργείου δεν είναι έγκυρες και δεν εξασφαλίζουν συμμετοχή του ενδιαφερόμενου ανέργου στο πρόγραμμα.

Δείτε τις απαραίτητες διευκρινήσεις:

Η υποβολή αίτησης στο πρόγραμμα γίνεται προσωπικά από τον κάθε ενδιαφερόμενο άνεργο

Η υποβολή αίτησης είναι δυνατή μόνο κατά το διάστημα 15/4 έως 20/5 (ανακοινώθηκε ότι η πλατφόρμα ανοίγει στις 10:00 το πρωί)Η αίτηση υποβάλλεται μόνο μέσα από την ειδική ιστοσελίδα www.voucher.gov.gr

Το μητρώο παρόχων κατάρτισης, για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, θα προκύψει κατόπιν της διαδικασίας που αναφέρεται στη σχετική πρόσκληση και σε κάθε περίπτωση μετά και την 15/4, οπότε και ξεκινά η προθεσμία υποβολής αιτήσεων από δυνητικούς παρόχους.

Η σύμβαση που υπογράφεται μεταξύ ωφελούμενου, επιχείρησης και παρόχου κατάρτισης δεν αποτελεί σύμβαση εργασίας, αλλά σύμβαση για την παροχή υπηρεσιών κατάρτισης.

Κατά συνέπεια, ο ωφελούμενος-άνεργος είναι καταρτιζόμενος και θα δικαιούται εκπαιδευτικό επίδομα.

Μετά από τη λήξη της 5μηνης πρακτικής άσκησης και εφόσον η επιχείρηση το επιθυμεί, μπορεί να προσλάβει τον καταρτιζόμενο ως εργαζόμενο πλέον, υπογράφοντας σχετική σύμβαση εργασίας.

Επίσημη πληροφόρηση για το πρόγραμμα παρέχεται μόνο από τις ιστοσελίδες του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας: www.epanad.gov.gr, www.eye-ekt.gr, www.voucher.gov.gr και την επίσημη τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης του Υπουργείου 800 11 44444.

Τις αμοιβές που προβλέπονται για την περίοδο της κατάρτισης, ολόκληρη την προκήρυξη του προγράμματος αλλά και σχετικές ερωτήσεις και απαντήσεις μπορείτε να δείτε στα σχετικά αρχεία.

Πηγή:fpress.gr 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.