, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ανυποχώρητος ο Μπουτάρης απέναντι στα τραπεζοκαθίσματα!

Εντός του Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν οι εντατικοί έλεγχοι για τις παραβάσεις στα τραπεζοκαθίσματα που έχουν αναπτύξει παράνομα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη.
Με την άμεση εφαρμογή του νέου νόμου (4483/17) θα επιδιωχθεί από τη διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη η απελευθέρωση του δημόσιου χώρου για τους πεζούς και η συμμόρφωση των παραβατούντων καταστηματαρχών. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της δημοτικής Αρχής, το βάρος των ελέγχων θα πέσει στο ιστορικό κέντρο της πόλης, εκεί όπου αρκετά καταστήματα αναπτύσσουν παράνομα τραπεζοκαθίσματα, ενώ θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι και στα υπόλοιπα δημοτικά διαμερίσματα.
Ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, κάλεσε τους επιχειρηματίες των καταστημάτων να τηρούν και να εφαρμόζουν πιστά τις διατάξεις του συγκεκριμένου νόμου. «Θα είμαστε ανυποχώρητοι» ανέφερε και συμπλήρωσε πως «ο δημόσιος χώρος είναι για τους πεζούς» και πως οι επαγγελματίες δεν θα πρέπει «να απλώνουν όπου να ‘ναι τραπεζοκαθίσματα». Η αντιδήμαρχος Οικονομικών, Άννα Αγγελίδου, από την πλευρά της υπογράμμισε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ πως «οι έλεγχοι θα διεξάγονται συστηματικά. Θα ξεκινήσουν από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ θα πραγματοποιούνται σε όλη την πόλη. Στόχος είναι να υπάρχει ελεύθερος δημόσιος χώρος για τους πολίτες και να συμμορφωθούν οι παραβατούντες καταστηματάρχες».
Τους ελέγχους θα διενεργούν κλιμάκια της δημοτικής αστυνομίας και υπηρεσιών του δήμου. Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, αρμόδιος για τη δημοτική αστυνομία, Λευτέρης Κιοσέογλου, πρόσθεσε πως μέσα στις επόμενες ημέρες οι καταστηματάρχες θα λάβουν ενημερωτικές επιστολές, προκειμένου να συμμορφωθούν στον νέο νόμο, ώστε να αποφύγουν την επιβολή των κυρώσεων.
Με αιχμές κατά της διοίκησης σχολίασε τους ελέγχους για τα τραπεζοκαθίσματα ο δημοτικός σύμβουλος της διοικούσας παράταξης και τέως αντιδήμαρχος, Ανδρέας Κουράκης. «Ο δήμαρχος το έχει ξαναπεί καμιά δεκαριά φορές τα τελευταία χρόνια, σε διάφορες εκδοχές και τα τραπεζοκαθίσματα συνεχίζουν να απλώνονται ανεξέλεγκτα. Η δημοτική Αρχή οφείλει να εφαρμόσει την ισχύουσα νομοθεσία και να προασπίσει τον δημόσιο χώρο στην πράξη και όχι στα λόγια» σχολίασε ο κ. Κουράκης.

#Tags: twitter

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.