, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Απέχουν και αύριο οι συμβολαιογράφοι από τους πλειστηριασμούς

Τη μη διεξαγωγή πλειστηριασμών πανελλαδικά αποφάσισε η συντονιστική επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, για αύριο Τετάρτη, 1η Mαρτίου.
Πιο συγκεκριμένα, η συντονιστική επιτροπή, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή της, αποφάσισε την αποχή των συμβολαιογράφων από τη διενέργεια πλειστηριασμών κατοικίας με επισπεύδοντες τις τράπεζες, το ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ΟΤΑ, όσον αφορά την κατοικία του οφειλέτη-φυσικού προσώπου.
Κατ’ εξαίρεση, θα διεξάγονται πλειστηριασμοί κατόπιν χορηγηθησομένης αδείας εκ των Συλλόγων ή της συντονιστικής επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, σύμφωνα με τις αποφάσεις της συντονιστικής επιτροπής.
Επιπλέον, η συντονιστική επιτροπή τονίζει για ακόμα μία φορά πως «αδικαιολόγητα στοχοποιείται ο Έλληνας συμβολαιογράφος κατά τη διεξαγωγή εκείνων των πλειστηριασμών που καμία σχέση δεν έχουν με πλειστηριασμό της πρώτης και μοναδικής κατοικίας των συμπολιτών μας».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.