, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Απεργία στον ΟΑΕΔ λόγω των συστημάτων

Απεργιακή κινητοποίηση στις 15 Δεκεμβρίου, απειλεί να πραγματοποιήσει η Ομοσπονδία Εργαζομένων στον ΟΑΕΔ, εάν έως τότε δεν έχει ομαλοποιηθεί πλήρως και οριστικώς η λειτουργία των πληροφοριακών συστημάτων.
Με επίσημη ανακοίνωση, η Ομοσπονδία τονίζει ότι θα διερευνηθεί και το ενδεχόμενο «υποβολής μηνύσεως στις Εταιρείες που διαχειρίζονται τα Πληροφοριακά Συστήματα». Αιτία της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι τα συνεχιζόμενα προβλήματα στη λειτουργία του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Ο.Π.Σ) του ΟΑΕΔ και η έλλειψη ξεκάθαρων απαντήσεων από τη μεριά της Διοίκησης. Για το λόγο αυτό συνεδρίασε το ΔΣ της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ και κάλεσε τη Διοίκηση «να απαντήσει δημόσια σχετικά με τις δυσλειτουργίες του ΟΠΣ και τις ενέργειες που έχει κάνει για την επίλυσή τους». Ζήτησε, επίσης, να επιδοθούν άμεσα «οι συμβάσεις που έχουν συναφθεί με τις συγκεκριμένες εταιρείες, καθώς και να γνωστοποιηθούν αν υπάρχουν ρήτρες κακής εφαρμογής». Επισημαίνεται ότι θα ήταν χρήσιμο να δρομολογηθεί κοινή συνάντηση μεταξύ Διοίκησης , Ομοσπονδίας και εταιρειών.
Σε κάθε περίπτωση η Ομοσπονδία ξεκαθαρίζει ότι «η υπομονή εργαζομένων και συναλλασσομένων έχει εξαντληθεί! Τα συνεχιζόμενα προβλήματα του ΟΠΣ δημιουργούν κάκιστη εντύπωση για την εικόνα του Οργανισμού και οδηγούν στα άκρα τις σχέσεις πολιτών και υπαλλήλων, χωρίς να υπάρχει καμιά ευθύνη των συναδέλφων, οι οποίοι έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με αγανακτισμένους πολίτες». Προσθέτει επίσης ότι «κανένα πρόγραμμα αναδιοργάνωσης δεν πρόκειται να επιτευχθεί, κανένα όραμα για τον οργανισμό δεν μπορεί να πάρει σάρκα και οστά όταν τα βασικά υποστηρικτικά εργαλεία «αδειάζουν» καθημερινά τους υπαλλήλους. Τιμώντας, τον καθημερινό αγώνα των συναδέλφων, αλλά και τον ρόλο του ΟΑΕΔ όπως τον διεκδικούμε, δηλώνουμε ότι οι ενέργειες της Ομοσπονδίας περνάνε στο επόμενο στάδιο», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.
πηγή: dikaiologitika.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.