, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Απόδραση τύπου Παλαιοκώστα ετοίμαζαν οι…

PyrinesΑπόδραση με ελικόπτερο τύπου  Παλαιοκώστα, ετοίμαζαν οι Πυρήνες της Φωτιάς . Τα στικάκια usb που βρέθηκαν στη γιάφκα στα Τουρκοβούνια «μίλησαν» και έδωσαν σημαντικότατα στοιχεία για τη δράση των ληστών της Κοζάνης και των Πυρήνων της Φωτιάς. Φέρεται να  σχεδίαζαν απόδραση με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό, όπως ο Βασίλης Παλαιοκώστας και ο Αλκέτ Ριζάι.

 Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., τα πέντε USB – sticks που βρέθηκαν κατά την έρευνα της αντιτρομοκρατικής είχαν πολύ σημαντικά στοιχεία για τη δράση των ληστών της Κοζάνης και τη σύνδεσή τους με τους Πυρήνες της Φωτιάς.

  Οι ληστές της Κοζάνης είχαν ερευνήσει ποιες εταιρείες νοικιάζουν ελικόπτερα και προσπαθούσαν να βρουν δικαιολογία για να τα νοικιάσουν. Μάλιστα είχαν σκεφτεί και τους λόγους ενοικίασης, θα έλεγαν στις εταιρείες πως πρόκειται είτε για γάμο, είτε για εκδρομή. Μάλιστα θα ζητούσαν ελικόπτερο που να χωράει 10 άτομα.

 Παράλληλα από τις ιδιόχειρες σημειώσεις τους προκύπτουν πολλές διαφωνίες μεταξύ των φυλακισμένων μελών των Πυρήνων της Φωτιάς και των ληστών της Κοζάνης επειδή οι έγκλειστοι θεωρούσαν πως είναι ανώτεροι ιεραρχικά από τους απέξω. Μάλιστα υπήρχε και ανταλλαγή ύβρεων.

 Το ένα usb είναι κρυπτογραφημένο και έχει αποσταλεί στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Τα υπόλοιπα τέσσερα είχαν ως περιεχόμενο: Καταγραφή ενεργειών, στο πλαίσιο λεπτομερούς σχεδιασμού για απόδραση φυλακισμένων μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», με χρήση ελικοπτέρου επίσης φωτογραφίες και βίντεο από καταστήματα Τραπεζών κείμενα επιστολών, που απευθύνονται σε φυλακισμένα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», που εμπεριέχουν ιδεολογικές θέσεις και τοποθετήσεις.

 Βρέθηκε ακόμη επιστολή των συλληφθέντων Δημητρίου Πολίτη και Ιωάννη Μιχαηλίδη, η οποία δημιουργήθηκε σε ηλεκτρονικό υπολογιστή την 12-10-2012 και αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα, λίγες ώρες αργότερα, την 13-10-2012  και διάφορα κείμενα με ιδεολογικό περιεχόμενο.

Πηγή iefimerida

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.