, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Αρέσουν τα δύσκολα στην Εθνική οµάδα»

Του Βασίλη Μάστορα
Στις 17 Οκτωβρίου το µεσηµέρι η Εθνική µας οµάδα ποδοσφαίρου θα µάθει τον αντίπαλο της στους αγώνες µπαράζ που οδηγούν στην τελική φάση του Παγκοσµίου Κυπέλλου της Ρωσίας. Μία από τις Ελβετία, Ιταλία, Κροατία και Δανία είναι η οµάδα που θα αντιµετωπίσει το αντιπροσωπευτικό µας συγκρότηµα. Λογικό είναι, όπως γίνεται παραδοσιακά κάθε φορά που στον ορίζοντα υπάρχει κλήρωση στην οποία είναι γνωστοί οι πιθανοί αντίπαλοι να γίνονται και οι ανάλογες εκτιµήσεις για το καλό και το κακό σενάριο.  Αξίζει όµως τον κόπο µία τέτοια κουβέντα; Εάν σκεφτεί κάποιος ότι οι Ολλανδοί θα δουν την τελική φάση από τον… καναπέ του σπιτιού τους, η Αργεντινή πέρασε από χίλια κύµατα µέχρι να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης και πόσες άλλες δυνάµεις του ποδοσφαίρου θα είναι απούσες από τη µεγάλη διοργάνωση, θα καταλάβει ότι οι ασκήσεις επί χάρτου στο ποδόσφαιρο έχουν λίγη αξία. Τι είναι αυτό το οποίο µετράει όταν υπάρχει το minimum ποδοσφαιρικής ποιότητας και εµπειρίας; Το αγωνιστικό πάθος και ο ψυχισµός.
Η Εθνική µας οµάδα µετά την τραγωδία που έζησε στην προκριµατική φάση του Euro ’16, όταν και είχε φτάσει να ξύνει τον πάτο του βαρελιού της αξιοπιστίας, πλέον δείχνει διαφορετικό πρόσωπο. Ανασυντάχθηκε, έβαλε τον… Γερµανό της στον πάγκο, οι παίκτες κατάλαβαν ότι η πρόκριση θα τους δώσει υπεραξία και έτσι είχαν µία πολύ καλή παρουσία στην προκριµατική φάση του Π.Κ. Χωρίς υπερβολές στο παιχνίδι της, κάτι δηλαδή σαν το «απλώνω τα πόδια µου µέχρι εκεί που µπορώ», κατάφερε να επιβιώσει ακόµη και στις κακές της βραδιές. Κι αν βγαίνει κάποιο συµπέρασµα είναι ότι δυσκολεύθηκε µε εύκολους αντιπάλους. Για παράδειγµα τον περασµένο Αύγουστο στην Αθήνα δεν µπόρεσε να κερδίσει σ’ έναν αγώνα «κλειδί» την Εσθονία, ενώ µέχρι να γίνει το σκορ 2-0  κόντρα στο Γιβραλτάρ η «γαλανόλευκη» έβγαλε στο γήπεδο  εκνευρισµό και ανασφάλεια. Τι σηµαίνουν όλα αυτά; Ότι η Εθνική µας οµάδα δεν έχει λόγους να «επιλέγει» αντίπαλο στους αγώνες µπαράζ. Και ποιότητα έχει πλέον η οµάδα και παραστάσεις από σηµαντικά Πρωταθλήµατα της κεντρικής Ευρώπης, οι διεθνείς απέδειξαν ότι µπορούν και στα δύσκολα. Οπότε τι πρέπει να παρακαλάµε; Να κάνουν µέσα στο γήπεδο το καλύτερο από αυτό που µπορούν ανεξαρτήτως από το ποιος θα είναι ο αντίπαλος.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.