, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αριθμός-ρεκόρ φέτος στην αιμοδοσία σε δήμο της Θεσσαλονίκης!

aimodosia-neapoli-4
Στον αριθμό-ρεκόρ των 2.377 (!), τον υψηλότερο που σημειώθηκε ποτέ όλα αυτά τα χρόνια που ο δήμος Νεάπολης-Συκεών (παλαιότερα ως δήμος Συκεών) οργανώνει εκστρατείες αιμοδοσίας, ανήλθε ο αριθμός των αιμοδοτών που προσήλθαν φέτος στον δήμο για να προσφέρουν αίμα.
Μάλιστα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο αριθμός αυτός είναι κατά πολύ υψηλότερος και από τον δεύτερο υψηλότερο, αυτόν του 2012, όταν 2.329 αιμοδότες είχαν ανταποκριθεί στο κάλεσμα του δήμου για προσφορά αίματος.
Στην τελευταία αιμοδοσία του Νοεμβρίου, την τρίτη για φέτος, η οποία ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο, συγκεντρώθηκαν 727 μονάδες αίματος, έναντι 715 μονάδων της αντίστοιχης περσινής αιμοδοσίας, ενώ 14 άτομα δήλωσαν τη διάθεσή τους να γίνουν δότες μυελού των οστών. Παράλληλα, όλοι οι αιμοδότες ενημερώθηκαν αναλυτικά και για το AIDS από το «Κέντρο Ζωής» και τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων για τη δωρεά οργάνων σώματος, ενώ στελέχη της κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου ενημέρωναν για την προσφορά βλαστοκυττάρων και αιμοπεταλίων.
«Το θεαματικό αυτό νούμερο των εθελοντών αιμοδοτών που προσήλθαν φέτος στις εκστρατείες αιμοδοσίας, εκτός από δώρο ζωής για χιλιάδες συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, είναι πραγματικά το καλύτερο δώρο και για όλους εμάς, τους ανθρώπους του δήμου, τους εργαζόμενους, τους εθελοντές, που κάθε φορά κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να διαδώσουμε το μήνυμα της αλληλεγγύης, της κοινωνικής προσφοράς. Ο αριθμός αυτός αποδεικνύει έμπρακτα ότι η συνεχής προσπάθεια αποδίδει καρπούς. Δεν επαναπαυόμαστε και δεν εγκαταλείπουμε ποτέ τον αγώνα για να προσελκύσουμε κι άλλα μέλη σε αυτή τη μεγάλη παρέα των αιμοδοτών που δημιουργήσαμε όλα αυτά τα χρόνια», επισημαίνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.
 «Η αύξηση του αριθμού των αιμοδοτών μάς γεμίζει ικανοποίηση και παράλληλα μας δίνει και δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Άξιοι συγχαρητηρίων δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι των Κοινωνικών μας υπηρεσιών, αλλά και οι εκατοντάδες εθελοντές και τα μέλη των συλλόγων που κάθε φορά ανταποκρίνονται και κάνουν πράξη την προσφορά στον συνάνθρωπο», τονίζει από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Τάσος Τσακιρίδης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.